Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πίνακας με τους μαθητές ειδικών σχολείων ανά κατηγορία ειδικής ανάγκης (2015-16)


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 2 Νοέμβριος, 2017 - 10:10 | Στην Κατηγορία:

Ο εκπαιδευτικός Πάνος Ντούλας σε ακόμα ενα πίνακα που επεξεργάστηκε με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Εταιρείας παρουσιάζει τους μαθητές ειδικών σχολείων το 2015 και 2016 ανά κατηγορία ειδικής ανάγκης

Όπως βλέπουμε πιο πολυπληθής κατηγορία είναι αυτή που αναφέρεται από την ΕΛΣΤΑΤ ως νοητική υστέρηση ενώ ακολουθεί ο αυτισμός και μετά η κατηγορία πολλαπλές αναπηρίες

Η τελευταία κατηγορία όπως φαίνεται στον πίνακα με μόνο 95 άτομα είναι η "Διαταραχή Ελλειματιικής Προσοχής - υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή με πρακτική άσκηση

Νέες δομές στην ειδική αγωγή σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελπίδας Οικονομίδη στον Ελεύθερο Τύπο, νέες δομές στην Ειδική Αγωγή σε τρία νησιά σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, με στόχο να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Παράλληλα, προωθεί την αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών σε 94 ΕΕΕΚ, ενώ αναμένεται και νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό της Ειδικής Αγωγής με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, προωθώντας την κινητικότητα εντός των ειδικών σχολικών δομών.