Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Όταν η κρίση πάει σχολείο. Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις & Συμβουλευτική διαχείριση - Εκδήλωση στο Περιστέρι


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Απρίλιος, 2018 - 08:25 | Στην Κατηγορία:

Περιστέρι

Ο Δήμος Περιστερίου και η 58η Περιφέρεια Σχολικού Συμβούλου Δημ. Εκπαίδευσης Αττικής, σας προσκαλούν στη διάλεξη που διοργανώνεται την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στις 18.30 στο Αμφιθέατρο Δημαρχείου Περιστερίου (Καραθεοδωρή 1), με τίτλο:

«Όταν η κρίση πάει σχολείο: Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις &

Συμβουλευτική διαχείριση»

Ομιλητής:

Παρασκευόπουλος Μαρίνος,

Δρ. Ψυχολογίας, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε.

Επιστημονική & Οργανωτική Επιτροπή

Θεοδωράκος Αναστάσιος, Αντιδήμαρχος Παιδείας

Παρασκευόπουλος Μαρίνος, Σχολικός Σύμβουλος

Ανδρέας Παχατουρίδης

Δήμαρχος Περιστερίου

Διάλεξη με θέμα:  «Όταν η κρίση πάει σχολείο. Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις &  Συμβουλευτική διαχείριση»

Είναι κοινή διαπίστωση πλέον, ότι στις μέρες μας, δε μιλάμε μόνο για μαθησιακά προβλήματα και για δύσκολες συμπεριφορές στο σχολείο. Αρκετά συχνά, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με σοβαρές καταστάσεις κρίσεων όπως είναι οι απώλειες, η βία, ο σχολικός εκφοβισμός, η εγκατάλειψη, η φτώχεια, οι κακοποιήσεις, οι εξαρτήσεις των γονέων από ουσίες, κλπ., με αποτέλεσμα να κατακλύζονται από συναισθήμα­τα ανεπάρκειας, σύγχυσης, άγχους, καθώς και από την αίσθηση ότι είναι αβοήθητα.

Αναπόφευκτα προκύπτει η ανάγκη για κοινωνική και συναισθηματική υποστήριξη των παιδιών, τόσο στο πλαίσιο του σχολείου αλλά και της οικογένειας.

Στη διάρκεια της συγκεκριμένης διάλεξης θα αναφερθούμε στον ορισμό της κρίσης, στα χαρακτηριστικά της, στους τρόπους που εκδηλώνεται και θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές και οι χειρισμοί για την προσέγγιση των καταστάσεων αυτών στα πλαίσια της Συμβουλευτικής.

Η οργανωτική επιτροπή

Σημ.: Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα