Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) κλειστά των Τριών Ιεραρχών - Η απόφαση του Υπουργείου


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουάριος, 2018 - 12:48 | Στην Κατηγορία:

Τι σημειώνει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Όπως ενημερώσαμε χτες μέσω του alfavita.gr, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θ μείνουν κλειστά την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών  σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας.

Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωσε την οποία και δημοσιεύουμε στο alfavita.gr για την  Εναρμόνιση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αργία των Τριών Ιεραρχών

Συγκεκριμένα αναφέρει πως  στην εναρμόνιση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως προς το πλαίσιο απόδοσης τιμής για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου για την δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ως αργία για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ισχύει και για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης [περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ΠΔ 104/1979 (Α΄ 23)].

Με εγκύκλιο θα ορίζεται ότι ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα θα γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

To Yπουργείο λοιπόν έρχεται καταργεί την περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017, η οποία έχει ως εξής: «δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.»

 

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα