Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Οι γονείς του 132ου Δ/Σ για τη φοίτηση μεταναστών και προσφύγων στα σχολεία


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος, 2016 - 08:06 | Στην Κατηγορία:

132ο Δημοτικό Σχολείο

Ανακοίνωση Δ.Σ. Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Tο σχολείο μας είναι από τα πρώτα που δέχτηκαν ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90 παιδιά μεταναστών και προσφύγων.
Οι όποιες ανησυχίες μας δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς διαπιστώσαμε ότι κανένα γνωστικό έλλειμμα δεν υπήρξε για τα παιδιά, αντίθετα αυτά εκπαιδεύτηκαν στη δημιουργική συνύπαρξη και βίωσαν τη συνεργατικότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά στην καθημερινότητά τους. Δεκαεπτά εθνότητες σήμερα πλέκουν αρμονικά τον ιστό του σχολείου μας, χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία του.
Έχοντας αυτή την εμπειρία, καταδικάζουμε τις ανακοινώσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, που διαχωρίζουν τα παιδιά σε
μαθητές α’ και β’ κατηγορίας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται ισότιμη μεταχείριση και πρόσβαση στην εκπαίδευση, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή ή θρησκεία.
Δ. Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών 

http://goneis132ds.blogspot.gr
[email protected]


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Βιβλιοπαρουσίαση: Χτίζοντας ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο

Το βιβλίο “Χτίζοντας ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο” καταγράφει την προσπάθεια μίας ομάδας εκπαιδευτικών να δημιουργήσουν ένα δημοκρατικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας. Το βιβλίο αποτελεί ουσιαστικά την διδακτορική διατριβή του δασκάλου και ερευνητή Πέτρου Χαραβιτσίδη, ο οποίος δίδασκε την ίδια περιόδο στο σχολείο, υπό την εποπτεία του καθηγητή Γ. Τσιάκαλου. Εκδόθηκε το 2013 από τις εκδόσεις Επίκεντρο.