Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής ... ποιητές μήλων στη Βέροια!


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Απρίλιος, 2017 - 09:28 | Στην Κατηγορία:

Βέροια

Oι εκπαιδευτικοί των ΣΜΕΑΕ Β/θμιας Εκπ/σης της 10ης ΕΠ ΕΑΕ φτιάχνουν ποιήματα... μήλων στο πρότυπο σεμινάριο "Αισθητηριακή και βιωματική μάθηση σ' εξωτερικό περιβάλλον" στη Βέροια (ΕΕΕΕΚ), με διοργανωτή το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης!

Πιο συγκεκριμένα, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης, σχεδίασε και υλοποίησε, στα πλαίσιο του ERASMUS+, το πρόγραμμα «Αισθητηριακή και Βιωματική Μάθηση σε Εξωτερικό Περιβάλλον», διάρκειας 24 μηνών (Νοέμβριος 2014-Νοέμβριος 2016) και σε τρεις επιμορφωτικές περιόδους. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ανέπτυξαν δεξιότητες οργάνωσης και καθοδήγησης ομάδων στη φύση, διδάχτηκαν τεχνικές μετατροπής του εξωτερικού περιβάλλοντος και της φύσης σε αίθουσα διδασκαλίας και σε υποστηρικτικό εργαλείο μάθησης. Επιπλέον, εξασκήθηκαν σε μεθόδους ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, μέσα από ομαδικές υπαίθριες δραστηριότητες.

Μέσω της σχολικής συμβούλου, κ. Κωνσταντίνας Πηλείδου, πραγματοποιήθηκε διάχυση των μεθόδων και πρακτικών της διδακτικής παρέμβασης σε φυσικό περιβάλλον μέσω της πρώτης επιμορφωτικής-βιωματικής δραστηριότητας (στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βέροιας) σε εκπαιδευτικούς των ΣΜΕΑΕ Β/θμιας Εκπ/σης της 10ης ΕΠ ΕΑΕ, με στόχο την επιμόρφωσή τους σε καλές πρακτικές εκπαίδευσης στην ΕΑΕ. Η προετοιμασία, η οργάνωση και η παρουσίαση έγινε από τις καθηγήτριες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης: Μαριάννα Καβουνίδου, Έλενα Λιάτση και Μαρία Τόσκα 

HD Βιντεοσκόπηση, plus photo shootin', 1080p, ήχος 5.1 surround, μοντάζ: Nίκος Κολίτσης

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα