Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

«Όχι στην Παιδεία των περικοπών» - Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 5 Απρίλιος, 2017 - 16:43 | Στην Κατηγορία:

Ψήφισμα στη Βουλή

«Όχι στην Παιδεία των περικοπών» ήταν το κεντρικό σύνθημα των εκπαιδευτικών που πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν μόνιμους διορισμούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, καθώς και δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Ακόμη, αντιπροσωπεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ κατέθεσε ψήφισμα στη Βουλή, ζητώντας συνάντηση με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θ.Κικινής, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε το βασικό που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, δηλαδή τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, διότι από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση. Επιπλέον, σημείωσε ότι «κάθε χρόνο βρισκόμαστε στην αναζήτηση κονδυλίων ευκαιριακών για την πρόσληψη αναπληρωτών», προσθέτοντας πως «η Πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει την Δημόσια Εκπαίδευση και απαιτούμε να το κάνει».

Υπενθυμίζεται ότι συγκέντρωση αναπληρωτών πραγματοποιήθηκε σήμερα και στο υπουργείο Παιδείας.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα