Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Οδηγός Μεταπτυχιακών 2018 αποκλειστικά για Εκπαιδευτικούς


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιούλιος, 2018 - 16:23 | Στην Κατηγορία:

Οδηγός Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων από Ελληνικά Πανεπιστήμια και όχι μόνο που αφορούν Εκπαιδευτικούς για το 2018 (Ανανεώνεται συνεχώς)

Ανανεώνουμε το αφιέρωμα που κάνουμε κάθε χρόνο για τα Μεταπτυχιακά που αφορούν εκπαιδευτικούς σε έναν Οδηγό - Χάρτη  όπου μπορείτε να βρείτε Μεταπτυχιακά για όλες τις ειδικότητες.

Ο κατάλογος αυτός που ανανεώνεται συνεχώς ΚΑΙ περιλαμβάνει μεταπτυχιακά με δίδακτρα αλλά και Δωρεάν όπου ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα οι αναπληρωτές στο πλαίσιο της αδιοριστίας και του σκληρού ανταγωνισμού των πινάκων επιλέγουν για ισχυροποίηση της εργασιακής τους προοπτικής, μοριοδότηση στους πίνακες και διεύρυνση των ακαδημαίκών στους προσόντων.

Ο θεσμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και οι πίνακες, ωθούν τους ίδιους στην απόκτηση ενός μεταπτυχιακού, ώστε να καταφέρουν να κατοχυρώσουν την θέση τους για πρόσληψη. Παράλληλα οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί μπαίνουν και αυτοί συνεχώς στην διαδικασία της επιμόρφωσης σε μεταπτυχιακό επίπεδο για να αναβαθμίζουν την ήδη υπάρχουσα θέση τους ή να ενταχθούν στα στελεχιακά κλιμάκια της εκπαίδευσης (διευθυντές, συντονιστές κλπ.)

Το αφιέρωμα θα μείνει αναρτημένο έως και τον Σεπτέμβριο και θα ανανεώνεται ΣΥΝΕΧΩΣ - Παρατηρήσεις και σχόλια μπορείτε να μας στείλετε στο [email protected]

Τα Μεταπτυχιακά αυτά αφορούν και όσους αποφοιτούν από σχολές κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΏ

ΠΜΣ: Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Κρήτης
Διδασκαλία: Εξ αποστάσεως & Δια ζώσης
Αιτήσεις: Ανοικτές
Εξάμηνο: Χειμερινό

Ένα από τα κορυφαία μεταπτυχιακά για την κριτκή παιδαγωγική και την εκπαίδευση εκπαιδευτικών που παρέχεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου παράλληλα πιστοποιεί παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ είναι η παραγωγή και διάδοση επιστημονικής γνώσης στον τομέα των Επιστημών της Αγωγής και στο πεδίο της Κριτικής Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών.

Το Π.Μ.Σ. προσφέρεται στην Ελληνική γλώσσα και παρέχει, πέραν του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.), και πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών» κατ’ ανώτατο όριο σαράντα πέντε (45) μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες. 

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ

Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Πατρών & Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Διδασκαλία: Εξ αποστάσεως
Αιτήσεις: Ανοικτές
Εξάμηνο: Χειμερινό

Αποτελεί την κορυφαία επιλογή σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στην ειδική αγωγή στην Ελλάδα το οποίο επιλέγεται απο εκπαιδευτικούς, και κυρίως από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητες για πρόσληψη στην Π.Ε. και στην Δ.Ε. καθώς και σε ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς όπως αυτοί έχουν αναγγελθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Ενδεικτικό είναι πως ο αριθμός των μόνιμων διορισμών σε βάθος τριετίας θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο και όλα δείχνουν πως θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον αριμό των θέσεων στην Ειδική Αγωγή.

Το Μεταπτυχιακό δεν χρειάζεται ΔΟΑΤΑΠ καθώς είναι πρόγραμμα joint degree και υλοποιείται από δημόσιο ελληνικό Πανεπιστήμιο (Πανεπιστήμιο Πατρών) ενώ για αυτό τον λόγο παρέχει την δυνατότητα πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα (απαραίτητη η πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης στα ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής).  Τέλος με το Μεταπτυχιακό παρέχεται και διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια

Λόγω της μεγάλης ζήτησης οι θέσεις για το ΠΜΣ κλείνουν γρήγορα

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ

Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην διδασκαλία της ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας & Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Διδασκαλία: Εξ αποστάσεως
Αιτήσεις: Ανοικτές
Εξάμηνο: Χειμερινό

Είναι το Μεταπτυχιακό όπου παρατηρήθηκε φέτος να  έχει την μεγαλύτερη ποσοστιαία τάση σε επίπεδο ζήτησης και δικαιολογημένα καθώς αποτελεί τον εναλλακτικό δρόμο για ισχυροποίηση της επαγγελματικής προοπτικής ενός εκπαιδευτικού όλων των ειδικοτήτων και κυρίως των φιλολόγων. Αυτό επαφύεται στην δεδομένη συνθήκη που έχει δημιουργήσει το προσφυγικό ζήτημα.

Με την σφραγίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών θα μπορούν να κάνουν καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο ως διδάσκοντες της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσα και σχεδιαστές γλωσσικών προγραμμάτων προς την κατεύθυνση αυτή. Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο (εστίες διδασκαλίας, σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα) που εξειδικεύονται στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ

Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών των Φυσικών Επιστημών MSc

Ίδρυμα: ΕΑΠ
Διδασκαλία: Εξ αποστάσεως
Αιτήσεις: Ανοικτές
Εξάμηνο: Χειμερινό

Σκοπός του προγράμματος είναι η μεταπτυχιακή ειδίκευση εκπαιδευτικών της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης στις βασικές επιστημονικές κατευθύνσεις των Φυσικών Επιστημών. Προσφέρονται οι απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις, καθώς και τεχνολογικές και μεθοδολογικές δεξιότητες ώστε ο απόφοιτος του ΠΣ:

Μαθησιακά Αποτελέσματα:

- να έχει σφαιρική αντίληψη των βασικών επιστημονικών θεωριών της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας, 
- να αντιλαμβάνεται και να μπορεί να αναδείξει μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, την επιστημονική ουσία των Κλασικών και Σύγχρονων θεωριών των Φυσικών Επιστημών, καθώς και το ρόλο τους στην ενοποιημένη επιστημονική αντίληψη για τον κόσμο μας, 
- να έχει τις προαπαιτούμενες δεξιότητες και την επιστημονική επάρκεια να χρησιμοποιεί την πειραματική διαδικασία ως κριτής της επιστημονικής αλήθειας θεωριών και υποθέσεων, 
- να έχει τη μεθοδολογική κατάρτιση, για να σχεδιάζει και εκτελεί εκπαιδευτικές ή / και εκλαϊκευτικές δράσεις στο περιβάλλον του Σχολείου της Β/θμιας Εκπαίδευσης, της ευρύτερης σχολικής κοινότητας καθώς και της τοπικής κοινωνίας.

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ
 

Επιστήμες της Αγωγής: Διοίκηση και Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Διδασκαλία: Δια ζώσης
Αιτήσεις: Ανοικτές
Εξάμηνο: Χειμερινό

To Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας προκηρύσσει δέκα (10) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για την Κατεύθυνση «Διοίκηση και Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση» του Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής» του Τομέα Παιδαγωγικής για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 (απόφαση Γ.Σ.Ε.Σ., αρ. 400/26.04.2017 του Τμήματος Φ.Π.Ψ.).

1. Σύμφωνα με την αναμορφωμένη δομή του Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής», στο Πρόγραμμα Mεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί ημεδαποί και αλλοδαποί πτυχιούχοι:

α. Tμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.
β. Ομοειδών Tμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών
γ. Παιδαγωγικών Tμημάτων Nηπιαγωγών και Δημοτικής Eκπαίδευσης
δ. Άλλων Πανεπιστημιακών Tμημάτων ή Τμημάτων T.E.I., τα Προγράμματα Σπουδών των οποίων περιλαμβάνουν ικανό αριθμό μαθημάτων από τις Επιστήμες της Αγωγής

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ

 ΠΜΣ "Πληροφορική"

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Πειραιά

Διδασκαλία: Δια ζώσης
Αιτήσεις: Ανοικτές
Εξάμηνο: Χειμερινό

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Πληροφορική» έχει ως αντικείμενο την άρτια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση αποφοίτων τμημάτων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων στις αρχές και μεθοδολογίες εφαρμογής της σύγχρονης επιστήμης της Πληροφορικής. Το εν λόγω μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πειραιώς επιλέγεται τα τελευταία χρόνια και από εκπαιδευτικούς ως πεδίο εισαγωγής πάνω στον κλάδο της Πληροφορικής
 
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Πληροφορική» θεραπεύει σύγχρονα ζητήματα τεχνολογίας και εφαρμογών της επιστήμης της Πληροφορικής σε άλλες σύγχρονες επιστήμες. Το περιεχόμενο και η φυσιογνωμία του προγράμματος έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ιδιαίτερες επιστημονικές ανάγκες που προκαλεί η ταχύτατη εξέλιξη της Πληροφορικής και των εφαρμογών της σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Το μόνο εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό από Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις τώρα!

Το μοναδικό ΠΜΣ με ανοικτές αιτήσεις που υλοποιείται από κοινό από δημόσιο Πανεπιστήμιο

Μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή (Υποτροφίες)

Η ζήτηση είναι μεγάλη και φαίνεται πως οι θέσεις θα συμπληρωθούν σε λίγες ημέρες

Κορυφαίες Μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις

Σπούδασε εξ αποστάσεως στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου