Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία τμήματος Γεν. Παιδείας της Α’ Τάξης, τμήματος τομέα της Β’ τάξης και τμήματος ειδικότητας της Γ’ Τάξης ΕΠΑΛ


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αύγουστος, 2016 - 12:18 | Στην Κατηγορία:

Υπουργική απόφαση

Απόφαση Φ12/127076/Δ4/1-8-2016 (ΦΕΚ 2434/Β/5-8-2016) του Υπουργείου Παιδείας

Καθορίζουμε τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη δημιουργία τμήματος Γενικής Παιδείας της Α’ Τάξης, τμήματος Τομέα της Β’ Τάξης και τμήματος Ειδικότητας της Γ’ Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.), υπό την προϋπόθεση ότι ικανοποιούνται τα οριζόμενα στη με αριθμ. 42712/Γ2/20-3-2014 (Β’ 833) κοινή υπουργική απόφαση «Αριθμός μαθητών ανά τμήμα στα Επαγγελματικά Λύκεια», ως ακολούθως:

Β. Στις σχολικές μονάδες των κατηγοριών από Δ’ έως και Ζ’ όπως αυτές αναφέρονται στην παρ. 8 του άρθρου 16 του Π.δ.50/1996 (Α’ 45), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, μετά από εισήγηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύναται να εγκρίνεται η λειτουργία τμημάτων ως εξής:

  1. Για τη λειτουργία τμήματος Γενικής Παιδείας Α’ τάξης απαιτούνται τουλάχιστον 12 μαθητές/-τριες
  2. Για τη λειτουργία τμήματος τομέα Β’ τάξης απαιτούνται τουλάχιστον 10 μαθητές/-τριες
  3. Για τη λειτουργία τμήματος ειδικότητας Γ’ τάξης (και Δ’ εσπερινών) απαιτούνται τουλάχιστον 8 μαθητές/-τριες.

Καταργείται από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης κάθε γενική ή ειδική διάταξη η οποία αφορά σε θέματα που ρυθμίζονται από την απόφαση αυτή ή αντίκειται στις διατάξεις αυτής, εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις. Η ισχύς της παρούσης αρχίζει από το σχολικό έτος 2016-2017.

Διαβάστε την ΥΑ

Επισυνάψεις: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Νέα ωρολόγια Προγράμματα Α΄ και Β΄ Τάξη ΕΠΑΛ (ΦΕΚ)

Το ΦΕΚ όπως δημοσιεύτηκε σε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης

Διδακτέα ύλη και οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Γενικής Παιδείας των ΕΠΑΛ

Ολες οι  οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων των ΕΠΑΛ

Μαθήματα Γενικής Παιδείας...Γ΄Λυκείου σχ. έτους 2015-2016

Ανοιχτή επιστολή προς τους  Φιλολόγους συναδέλφους και προς τους Υπουργούς Παιδείας κ. Ν. Φίλη και κ. Ι. Αναγνωστοπούλου