Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ο Μπαμπινιώτης για τις αλλαγές στις Πανελλαδικές


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος, 2017 - 09:52 | Στην Κατηγορία:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

Ανάμεσα στις δηλώσεις και στα σχέδια που προκύπτουν το τελευταίο διάστημα για το πως θα είναι η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, αν θα υπάρχει, και πως θα πραγματοποιείται η πρόσβαση από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Τριτοβάθμια, ο γνωστός καθηγητής Γ.Μπαμπινιώτης είπε στα παραπολιτικά 90,1 πως ως πρώτη προσέγγιση εξετάζεται το 20% από γραπτές εξετάσεις.

Ριζική αναμόρφωση του Λυκείου και στο βάθος νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προβλέπει η δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας με τις αντιδράσεις και τα προβλήματα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους και δεκάδες ανθρώπους που ασχολούνται με την εκπαίδευση να αντιδρούν.

«Η πρόταση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με το βαθμό της τρίτης λυκείου, στην πράξη δεν είναι εύκολο να γίνει τόσο απλά όπως ενδεχομένως παρουσιάζεται» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο καθηγητής γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης. 

Ακόμα ο ο κ. Μπαμπινιώτης είπε πως αυτό που ισχύει ως πρώτη προσέγγιση είναι ένα 20% από γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις και ένα 80% από την επίδοση της τρίτης λυκείου από τα δύο τετράμηνα κυρίως από τον προφορικό βαθμό.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα