Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Τη ρατσιστική επίθεση γονέων κατά άλλων γονέων του 144ου Δημοτικού Αθηνών καταδικάζει το υπ. Παιδείας


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιούνιος, 2018 - 14:21 | Στην Κατηγορία:

Τι αναφέρεται

Τη ρατσιστική επίθεση γονέων σε βάρος άλλων γονέων του 144ου Δημοτικού Αθηνών, με αφορμή τα μαθήματα που γίνονται σε παιδιά από το Πακιστάν, καταδικάζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σημερινή του ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, το Υπουργείο καταδικάζει "με τον πιο απερίφραστο τρόπο τον ρατσιστικό τραμπουκισμό και τον ξυλοδαρμό γονέων στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής."

Παράλληλα αναφέρεται:

"Ο ρόλος των δραστών αυτής της επίθεσης δεν είναι άγνωστος ούτε τυχαίος. Τα κίνητρά τους είναι επίσης γνωστά. Το δηλητήριο του ρατσισμού που τους ποτίζει, όμως, δεν έχει την παραμικρή θέση στη σχολική κοινότητα που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών προσφέροντάς τους το αγαθό της μόρφωσης ως ένα αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμά τους.

Στηρίζουμε πλήρως τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που έπραξαν το αυτονόητο και συμπεριέλαβαν όλα τα παιδιά στην τελετή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που σύσσωμοι στέκονται στο πλευρό των παιδιών της Πακιστανικής Κοινότητας."

Καταληκτικά αναφέρεται: 

"Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς που δέχθηκαν τη φασιστική επίθεση και τους ζητούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν ένα σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό στη διαφορετικότητα δίνοντας αποστομωτική απάντηση στα φαινόμενα του ρατσισμού."


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα