Thumbnail
Αντιμέτωποι με την ελληνική δικαιοσύνη θα βρεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα 4 καθηγητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας – οι 2 εξ’ αυτών έχουν συνταξιοδοτηθεί – και 2 διοικητικοί υπάλληλο

Αντιμέτωποι με την ελληνική δικαιοσύνη θα βρεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα 4 καθηγητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας – οι 2 εξ’ αυτών έχουν συνταξιοδοτηθεί – και 2 διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι είχαν εμπλακεί εδώ και 10 χρόνια σε υπόθεση πλαστογραφίας μέσω της οποία προχώρησαν σε προμήθεια υλικών  και κατάφεραν το «φάγωμα» ενός ωρομίσθιου καθηγητή σε τμήμα το οποίο λειτουργούσε εκτός Πατρών.

Η υπόθεση τελικά θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες με τους 6 να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες  της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης, ενώ επί του παρόντος γλυτώνουν από το αδίκημα της πλαστογραφίας καθώς κατάφεραν με διάφορα τερτίπια να περάσει ο χρόνος από την τέλεση του αδικήματος και να απαλλαγούν με βούλευμα.

Να σημειωθεί, πως για να αποκαλυφθεί η κομπίνα την οποία είχαν κάνει και στην οποία οι 6 κατηγορούμενοι είχαν  μπλέξει εν αγνοία του συνάδελφό τους , εμφανίζοντάς τον ότι συμμετείχε στη συνεδρίαση του οργάνου με το οποίο ελήφθη η απόφαση για τις επίμαχες προμήθειες και να εδραιωθεί και η κατηγορία της δήθεν απουσίας από τα καθήκοντά του ωρομίσθιου καθηγητή, προκειμένου να  «καρατομηθεί», χρειάστηκε να ανοίξουν τα αρχεία των τηλεφωνικών επικοινωνιών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μέσω του ΟΤΕ, προκειμένου να αποδειχθεί πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση όχι μόνο δεν πήρε μέρος, αλλά  ούτε ερωτήθηκε τηλεφωνικά  όπως ισχυρίζοντο.

Σύμφωνα με το πρακτικό που είχαν συντάξει οι 6,  και στο οποίο είχε συμπεριληφθεί και ο εκπαιδευτικός που στη συνέχεια προσέφυγε εναντίον τους στη δικαιοσύνη , αναφερόταν πως είχε συμμετάσχει στη λήψη των επίμαχων αποφάσεων.

Μεταξύ των 6 που θα καθίσουν στο εδώλιο συμπεριλαμβάνονται γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας , τα οποία είχαν και πολιτικές άκρες και συγγενικά πρόσωπα καθηγητών του ΤΕΙ τα οποία έχουν ασκήσει διοίκηση.

Σε ότι αφορά στο αδίκημα της πλαστογράφησης πρακτικού, οι 6 κατάφεραν με διάφορα νομικά τερτίπια να καθυστερήσουν την παραπομπή τους στη  δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα το αδίκημα της πλαστογραφίας να παραγραφεί και να γλυτώσουν με απαλλακτικό βούλευμα.

Πηγή: patrastimes.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»