Thumbnail
Καθημερινά, καθηγητές και μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου καταθέτουν την ψυχή τους στις σχολικές αίθουσες.

Οι μαθητές έχουν ένα όνειρο, να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη γνώση, και το κάνουν πράξη υπό δύσκολες συνθήκες, μετά από ώρες κοπιαστικής δουλειάς και «κλέβοντας» χρόνο από τις οικογένειές τους.

Οι εκπαιδευτικοί είναι πάντα στο πλευρό τους, τους στηρίζουν ακόμα και με επιπλέον ώρες μαθημάτων, σα δωρεάν ιδιαίτερα.

Τις εμπειρίες και τα όνειρά τους μοιράζονται με την «Π» μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου.«Η δεύτερη ευκαιρία είναι πάντα η καλύτερη, εξάλλου, όπως λέει ο Σωκράτης, γηράσκω αεί διδασκόμενος», αναφέρει ο κ. Μιχάλης Γιγουρτάκης, ο οποίος πηγαινοέρχεται κάθε βράδυ από τον Προφήτη Ηλία. 

Το αρχικό κίνητρο για να επιστρέψει στα θρανία ήταν να λάβει το απολυτήριο Λυκείου που χρειάζεται, πλέον, σε όλες τις εργασίες. Τώρα, βάζει στόχο για τις πανελλαδικές και σκέφτεται να δηλώσει το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

«Το κλίμα στο σχολείο είναι πολύ ωραίο, πολύ φιλικό», αναφέρει ο κ. Μανώλης Αποστολάκης, από τις Ασίτες. Το πρωί απασχολείται σε αγροτικές εργασίες και όταν τη νύχτα επιστρέφει σπίτι του από το σχολείο, αρχίζει το διάβασμα.

Από την Κράνα Μυλοποτάμου ξεκινάει κάθε βράδυ για να φτάσει στο Εσπερινό Λύκειο ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, ο οποίος έχει πάντα στο μυαλό του ότι «η γνώση είναι δύναμη». 

«Είχα απωθημένο και όνειρο να τελειώσω το Λύκειο. Παλιά είχα προβλήματα που με κράτησαν μακριά από το σχολείο. Τώρα αισθάνομαι περήφανος που επέστρεψα», αναφέρει.

Τονίζει πως οι καθηγητές του σχολείου στηρίζουν πολύ τους μαθητές και, μάλιστα, κάνουν αφιλοκερδώς ενισχυτική διδασκαλία.

«Τα παιδιά μου είδαν πολύ θετικά την απόφασή μου, με στήριξαν πολύ, όπως και ο σύζυγός μου. Η προσπάθεια δε βγαίνει μόνη της, αν έχεις οικογένεια και δουλεύεις», αναφέρει η κ. Περσεφόνη Κουτάντου, που έχει μία κόρη 17 ετών και έναν γιο 13 ετών.

«Θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά, να δουν την προσπάθειά μου, άσχετα την ηλικία και τις συνθήκες που υπάρχουν», αναφέρει. 

Η ίδια θέλει να περάσει στο τμήμα Νοσηλευτικής. Για τους καθηγητές, τονίζει πως «αφήνουν τα σπίτια τους και επιπλέον ώρες, προσπαθούν για μας και ενδιαφέρονται πραγματικά». «Η κόρη μου, 24 ετών, έχει τελειώσει Πολυτεχνείο και αποφάσισα να τελειώσω κι εγώ κάτι, να μη μένω πίσω», αναφέρει η κ. Ευγενία Βουλγαράκη. Για την οικογένειά της, λέει πως «αρχικά, είχαν τις επιφυλάξεις τους αλλά είδαν ότι περνάω πάρα πολύ καλά με την προσπάθεια που κάνω». Στόχος της είναι να δώσει πανελλήνιες και να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο. Καθημερινά, εργάζεται ως τις 5 το απόγευμα, από τις 7 ως τις 11 τη νύχτα είναι στο σχολείο και στη συνέχεια διαβάζει. Θέλει να ευχαριστήσει το λυκειάρχη και τους καθηγητές, «είναι αξιόλογοι άνθρωποι, δίνουν την ψυχή τους», τονίζει. «Χρειάζεται η αλληλεγγύη μέσα στο σπίτι για να καταφέρουμε να ερχόμαστε στο σχολείο», αναφέρει η κ. Μαρία Ρούντου, μητέρα δύο αγοριών. Ο μεγάλος της γιος σπουδάζει στο Ρέθυμνο και καθηγητές από το σχολείο τον βοήθησαν εθελοντικά στην προετοιμασία του στις εξετάσεις.

«Θα κάνω μια προσπάθεια να περάσω στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αφιερώνουμε όλο τον ελεύθερο χρόνο στο σχολείο, διαβάζω τα βράδια μετά το μάθημα», αναφέρει.

«Ήρθα τον πρώτο χρόνο στο σχολείο… για βόλτα αλλά με κράτησε ο διευθυντής και τώρα ετοιμάζομαι για τις πανελλήνιες», αναφέρει ο κ. Νικόλαος Μαστοράκης, από τον Προφήτη Ηλία. Κάθε μέρα εργάζεται περισσότερες από οχτώ ώρες και στη συνέχεια πηγαίνει στο σχολείο.

Τα λόγια της κόρης της, «μην αγχώνεσαι μαμά, εγώ σε στηρίζω», έχει πάντα στο μυαλό της η κ. Γεωργία Τσατάλη, και συνεχίζει την προσπάθειά της, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Η κόρη της είναι 8,5 ετών και πέρσι την έπαιρνε μαζί της στο σχολείο. Η μικρή πολλές φορές νύσταζε και η ίδια αισθανόταν τύψεις, όμως, η κόρη της δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι στο πλευρό της. Θέλει να σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο. «Το σχολείο είναι σαν οικογένεια, όταν τελειώσω θα την αποχωριστώ κι αυτό με θλίβει», αναφέρει.

Πηγή: patris.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα