Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΑΔΕΔΥ προς Γαβρόγλου: Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα στέγασης των Αναπληρωτών


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος, 2017 - 17:58 | Στην Κατηγορία:

Επιστολή

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, αποστέλει η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας λύση στο πρόβλημα στέγασης των αναπληρωτών που εκπαιδευτικών που ανέλαβαν υπηρεσία με την έναρξη του σχολικού έτους.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς τον Κώστα Γαβρόγλου:

ΠΡΟΣ

1. Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου 

2. Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

Για τη στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την από 13/09/2017 απόφαση της Δ.Ο.Ε. σχετικά με το τεράστια προβλήματα που αφορούν στη στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές (Σαντορίνη, Μύκονο, κ.λπ.) με μεγάλη τουριστική κίνηση, ζητά την παρέμβασή σας έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί άμεσα το θέμα. Συγκεκριμένα ζητάμε:

· Να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 32 του Ν. 4483/2017 που προβλέπουν την παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης των εκπαιδευτικών.

Και επειδή οι Δήμοι δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για την υλοποίησή τους και οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στον κυκλώνα της διαμάχης Κυβέρνησης – Δήμων, ζητάμε, άμεσα, να γίνουν τα εξής:

· Να δοθεί επίδομα στέγασης-σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των εξόδων προσωρινής διαμονής.

· Να γίνουν ενέργειες για την μίσθωση ξενοδοχειακών μονάδων ή άλλων κατάλληλων καταλυμάτων από την Πολιτεία.

· Να βρεθούν και να αποδοθούν οι απαιτούμενοι πόροι προς τους αντίστοιχους Ο.Τ.Α. για να δρομολογηθεί μια μονιμότερη λύση, έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα στην αναζήτηση κατοικίας από τους συναδέλφους μας αναπληρωτές.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά την κάλυψη των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων στην Εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα