Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας ΟΛΜΕ- ΕΛΜΕ


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος, 2017 - 07:11 | Στην Κατηγορία:

Το μέτρο του Πολιτισμού είναι η Αλληλεγγύη

Η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η ΟΛΜΕ σε συνεργασία με τις ΕΛΜΕ είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας. Η Τράπεζα αίματος που δημιουργήθηκε, έχει καλύψει με επιτυχία όλο το προηγούμενο διάστημα επείγουσες ανάγκες που παρουσιάστηκαν στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους.

Από την αρχή λειτουργίας της αιμοδοσίας στην ΟΛΜΕ μέχρι σήμερα συγκεντρώθηκαν 1292 μονάδες αίματος, και έχουν καλυφθεί 1284 μονάδες. Επιπλέον, όπως ενημερωθήκαμε από την υπεύθυνη του συνεργαζόμενου νοσοκομείου (Αμαλία Φλέμινγκ), η μετακίνηση του κινητού συνεργείου, που απασχολεί 7 άτομα, καθίσταται ασύμφορη, αν η προσφορά μας είναι χαμηλότερη των 30 εθελοντών σε κάθε αιμοδοσία. Για να συνεχιστεί επομένως ο θεσμός και να υπάρξει επάρκεια, χρειάζεται να στηριχτεί και να διευρυνθεί το δίκτυο των εθελοντών αιμοδοτών.
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
 
Ø  Σας καλούμε να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία, δηλώνοντας από πριν διαθεσιμότητα και προσερχόμενοι είτε στην ΟΛΜΕ στις 5 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών, είτε στην ΕΛΜΕ σας στις προγραμματισμένες ημερομηνίες.
Ø  Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ όλης της χώρας να συμβάλουν στη δικτύωση και την ανάπτυξη του θεσμού με την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όποιο μέτρο κρίνουν πρόσφορο για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των συναδέλφων. Αν δεν έχουν ήδη δικό τους πρόγραμμα, να έρθουν σε επικοινωνία με την ΟΛΜΕ.
Ø  Καλούμε τους δ/ντές και τις δ/ντριες των σχολείων να ενημερώσουν τους Συλλόγους και όλους τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι για τη διευκόλυνση των εθελοντών δίνονται βεβαιώσεις για υπηρεσιακή χρήση (Ν. 3528/07/ άρ.50/παρ.5).
 
Αφιερωμένη στην παγκόσμια ΗΜΕΡΑ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (5 Οκτωβρίου) είναι η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουμε τις παρακάτω ημερομηνίες:
 
Ø  ΟΛΜΕ : Πέμπτη, 5 Οκτώβρη 2017
(Γραφεία ΟΛΜΕ, Κορνάρου 2 και Ερμού)
Ø  ΕΛΜΕ Καλλιθέας/ Ν. Σμύρνης : Παρασκευή, 13 Οκτώβρη 2017
(Σχολικό Συγκρότημα Αγ. Νικολάου, Καλλιθέα).
Ø  Α΄ Γ΄ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας : Τετάρτη, 18 Οκτώβρη 2017
(2ο ΕΠΑΛ, Έλλης 3 και Αγ. Παρασκευής, Χαλάνδρι).
Ø  ΕΛΜΕ Πειραιά : Τρίτη, 31 Οκτώβρη 2017
(13ο Γυμνάσιο, Παπαστράτου 14).
Ø  Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας – 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου : Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
(2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, Ταϋγέτου 60, Γκράβα)
 
Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες εκτός Αττικής που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να δώσουν αίμα σε νοσοκομείο της περιοχής τους, δηλώνοντας το Δίκτυο της ΟΛΜΕ. Για το πρόγραμμα αιμοδοσίας της επόμενης περιόδου, θα ενημερωθείτε εγκαίρως.
 
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3311354 (ΟΛΜΕ) -   6973643277 (υπεύθυνη αιμοδοσίας)
 
       ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
                                ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

14 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος

Αυξάνεται ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών της χώρας

«Τι μπορείς να κάνεις; Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά»

Επείγουσα έκκληση για αίμα

Νοσοκομείο Αλεξάνδρα Β Rhesus -