Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γιατί δεν βγαίνουν προκηρύξεις Μεταπτυχιακών στην Ελλάδα; Πόσα και γιατί καταργούνται;


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Απρίλιος, 2018 - 11:23 | Στην Κατηγορία:

Τι συμβαίνει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και στα Μεταπτυχιακά τους

Θα έχετε παρατηρήσει πως ελάχιστες προκηρύξεις μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν εκδοθεί βρισκόμαστε πλέον στα μέσα του Απριλίου. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία αρκετά χρόνια γιατί με βάση εντολή  τυ Υπουργείο Παιδείας, τα Μεταπτυχιακά πρέπει να καταθέσουν έως τις 30 Απριλίου ΦΕΚ συγκρότησης τους εκ νέου.

Γράφει ο Νίκος Μαριόλης*

Επί της ουσίας με βάση νέα κριτήρια που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας τα οποία στοχεύουν κυρίως τα δίδακτρα, τα Μεταπτυχιακά "διαλύονται" και "φτιάχνονται" από την αρχή.

Μετά τις 30 Απριλίου, από τα 500 Μεταπτυχιακά περίπου με δίδακτρα που υπάρχουν στην Ελλάδα κάποια θα "περάσουν" και κάποια θα "κοπούν"

Ένας νέος ακαδημαϊκός χάρτης της "Τεταρτοβάθμιας" Εκπαίδευσης θα δημιουργηθεί. Ερώτημα παραμένει πότε θα βγουν οι  προκηρύξεις των Μεταπτυχιακών παίρνοντας υπόψη πως ακολουθεί  καλοκαίρι όπου στην Ελλάδα τα πάντα νεκρώνουν.

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων μετά τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν και μετά τις "άδειες λειτουργίας" που θα δώσει η επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, θα τα βρείτε στο 2ο Spoudase Festival, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Σπουδών στην Ελλάδα στη Τεχνόπολη στις 19 και 20 Μαϊου.

Έχοντας περάσει η ημερομηνία κατάθεσης όλων των ΦΕΚ, τα επανασυγκροτημένα Μεταπτυχιακά προγράμματα απ' όλη την Ελλάδα θα βρουν ευκαιρία να γνωρίσουν δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους στο Spoudase Festival που μέχρι τότε δεν θα έχουν δει δείγμα προκήρυξης!

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μια ιστορική στιγμη γενικότερα για τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα, όπου τα προγράμματα των τμημάτων αλλάζουν με βάση τα νέα ήθη και έθιμα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Πολλοί ρωτούν, πόσα Μεταπτυχιακά θα έχουμε την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση των ΦΕΚ. Πιστεύω πως η μείωση θα είναι αισθητή και θα αφορά κυρίως τα Μεταπτυχιακά με υπέρογκα δίδακτρα ( ΑΣΟΕΕ π.χ.). Υπολογίζουμε πως περίπου σίγουρα 100 Μεταπτυχιακά που λειτουργούν τώρα δεν λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα.

Τα υπόλοιπα ή μάλλον τα νέα Μεταπτυχιακά όμως θα τα βρείτε στο 2ο Spoudase Festival στη Τεχνόπολη, 19 και 20 Μαϊου

*Σύμβουλος Σπουδών και Επαγγελματικού Προσανατολισμού


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το εαρινό εξάμηνο για το εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το εαρινό εξάμηνο για το εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο μεταπτυχιακό στην ΕΑΕ που δεν χρειάζεται ΔΟΑΤΑΠ

Τελευταία εβδομάδα για το ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (αιτήσεις εδώ)

Κάντε την αίτηση μέσω της φόρμας παρακάτω και υπεύθυνος του Πανεπιστημίου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 2 εργάσιμων