το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γαβρόγλου: Θετικά ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά - Τι είπε για στέγαση των αναπληρωτών και προσλήψεις μονίμων


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος, 2017 - 18:58 | Στην Κατηγορία:

Συνέντευξη

Με εντυπωσιακά θετικό τρόπο ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Ραδιόφωνο 24/7.

Αναφερόμενος στα προβλήματα στέγασης των αναπληρωτών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν τοποθετηθεί σε νησιά με υψηλή τουριστική κίνηση, ο κος Γαβρόγλου δήλωσε ότι "όντως υπάρχουν δυσκολίες εύρεσης στέγης και οικονομικού κόστους σε ορισμένα νησιά με αυξημένο τουρισμό" και συμπλήρωσε: "Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, υπάρχει άρθρο που αναφέρει ρητά ότι ο δήμος πρέπει να συμβάλλει για την επίλυση αυτού του προβλήματος". 

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε δε ότι θα μπορούσαν δήμοι και επιμελητήρια να επιδοτήσουν ενοίκια, κάτι που σημαίνει προσφορά στον τόπο τους. Πληροφόρησε μάλιστα ότι ένας επιχειρηματίας παραχώρησε το ξενοδοχείο του, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία της περιοχής του.

Αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών ο Κώστας Γαβρόγλου είπε ότι είναι πολύ υψηλός ο αριθμός των 15 χιλιάδων και σημείωσε ότι μετά την τρίτη αξιολόγηση θα γίνουν διαγωνισμοί για πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών. "Είναι η πρώτη προτεραιότητά μας" δήλωσε σχετικά, ωστόσο είπε ότι "αναπληρωτές θα υπάρχουν πάντα, γιατί υπάρχουν αρρώστιες, εγκυμοσύνες και άλλα έκτακτα περιστατικά που δημιουργούν κενά στα σχολεία".


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Φίλης κατά... Γαβρόγλου: Το νομοσχέδιο ανοίγει παράθυρο για ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Μπορεί ο Νίκος Φίλης να έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας ωστόσο οι απόψεις του για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι ισχυρές

Ο γονιός θα επιλέγει αν το παιδί του θα εγγραφεί σε νηπιαγωγείο ή σε παιδικό σταθμό

Σε διάστημα τριών ετών θα λειτουργήσει σε όλη τη χώρα η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή!

Τι είπε ο Γαβρόγλου, για ΤΕΙ, Παν.Δυτικής Αττικής, επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων και ΑΣΠΑΙΤΕ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή το σ/ν για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής