Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γαβρόγλου για Κοινωνιολογία: Οι ναζί υποστήριζαν απόψεις τύπου Άδωνι - Μήπως ξεθάβει τέτοιες θεωρίες;


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 9 Σεπτέμβριος, 2018 - 16:12 | Στην Κατηγορία:

Τι δηλώνει για την αντικατάσταση των Λατινικών

Για την κατάργηση των Λατινικών και την αντικατάστασή τους με την Κοινωνιολογία ρωτήθηκε ο Κώστας Γαβρόγλου, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή".

Πιο αναλυτικά, τόνισε ότι "το μάθημα αυτό δεν χρειάζεται για πάρα πολλά γνωστικά πεδία. Από την άλλη μεριά υπάρχει μία έκρηξη νέων ιδεών και προσεγγίσεων στην Κοινωνιολογία που μιλάει πολύ περισσότερο στα νέα παιδιά."

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση αυτή είπε: "Ως προς τις αντιδράσεις υπέρ των Λατινικών όλοι όσοι αντιδρούν πότε υπέβαλαν προτάσεις για τη βελτίωση του μαθήματος; Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τώρα".

Για τη δήλωση του αντιπροέδρου της Ν.Δ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Κώστας Γαβρόγλου σημειώσε: 

"Επίσης τα γνωστικά πεδία δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο όπως υπαινίσσεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης. Να θυμίσω ότι οι ναζί υποστήριζαν τέτοιες απόψεις Ετσι απαγόρευσαν τη διδασκαλία της θεωρίας της σχετικότητας του Αϊνστάιν διότι θεωρήθηκε ότι είναι εβραϊκή και όχι αρειανή θεωρία. Μήπως ο κ Γεωργιάδης ξεθάβει τέτοιες θεωρίες. Δηλαδή n Κοινωνιολογία είναι αριστερή τα Θρησκευτικά κεντρώα και τα Λατινικά δεξιά;"


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Γαβρόγλου για μόνιμους Διορισμούς: Σύστημα που να ικανοποιεί παλιούς και νέους εκπαιδευτικούς

Συνέντευξη έδωσε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε  στο νέο σύστημα διορισμών τονίζοντας πως πρέπει να είναι δίκαιο και ως προς τους νέους εκπαιδευτικούς και ως προς εκείνους που έχουν εργαστεί επί χρόνια ως αναπληρωτές κι ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ο συνολικός αριθμός μόνιμων διορισμών για την επόμενη τριετία.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη

Τον προσεχή Οκτώβρη αναμένεται να ανακοινωθούν οι μόνιμοι διορισμοί αλλά και ένα νέο σύστημα διορισμών.