Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γαβρόγλου για αναπληρωτές: Οι δήμοι πρέπει να βρουν λύση στο πρόβλημα της στέγασης


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος, 2017 - 12:50 | Στην Κατηγορία:

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε με εντυπωσιακά θετικό τρόπο είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Αναφερόμενος στο θέμα της στέγασης των αναπληρωτών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν τοποθετηθεί σε νησιά με υψηλή τουριστική κίνηση, δήλωσε ότι "όντως υπάρχουν δυσκολίες εύρεσης στέγης και οικονομικού κόστους σε ορισμένα νησιά με αυξημένο τουρισμό".

Πρόσθεσε ότι "στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, υπάρχει άρθρο που αναφέρει ρητά ότι ο δήμος πρέπει να συμβάλλει για την επίλυση αυτού του προβλήματος". Τόνισε μάλιστα ότι θα μπορούσαν δήμοι και επιμελητήρια να επιδοτήσουν ενοίκια, κάτι που σημαίνει προσφορά στον τόπο τους.

Ανέφερε μάλιστα ότι ένας επιχειρηματίας παραχώρησε το ξενοδοχείο του, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία της περιοχής του.

Για τους αναπληρωτές είπε ότι είναι πολύ υψηλός ο αριθμός των 15 χιλιάδων και σημείωσε ότι μετά την τρίτη αξιολόγηση θα γίνουν διαγωνισμοί για πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών. "Είναι η πρώτη προτεραιότητά μας" είπε. Ωστόσο πρόσθεσε ότι "αναπληρωτές θα υπάρχουν πάντα, γιατί υπάρχουν αρρώστιες, εγκυμοσύνες και άλλα έκτακτα περιστατικά που δημιουργούν κενά στα σχολεία".

Για την αξιολόγηση, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν κακή εμπειρία από το παρελθόν, καθώς έχουν ταυτίσει την αξιολόγηση με απολύσεις.

Πρόσθεσε πως η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Γνωστοποίησε ότι μέσα στον χρόνο θα γίνει αξιολόγηση των στελεχών και θα προωθηθεί η αυτοαξιολόγηση.

Για την παραβατικότητα στους πανεπιστημιακούς χώρους, είπε ότι "υπάρχει νόμος για παρέμβαση της αστυνομίας εδώ και 40 χρόνια", σημειώνοντας ωστόσο, ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο.

"Και να παρέμβει η αστυνομία για μια περίπτωση, σε έναν μήνα θα γίνεται το ίδιο" τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συγκροτεί επιτροπή με επικεφαλής τον καθηγητή νομικής και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο και να δούμε τι χρειάζεται κάθε φορά.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ανοικτή επιστολή του αιρετού ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή προς τον Υπουργό Παιδείας

Ανοιχτή επιστολή του Αιρετόου του Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Νίκου Φασφαλή προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου

Γαβρόγλου: Ημέρα μνήμης για τους ήρωες και τη νεολαία η 17η Νοέμβρη

Μήνυμα του Κ.Γαβρόγλου για την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου