Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Το εργαστήριο ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. εγκαθιστά τον πρώτο ηλιακό σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο νησί της Τήλου


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος, 2018 - 11:36 | Στην Κατηγορία:

Μια σημαντική και καινοτόμος πρωτοβουλία ξεκινά για άλλη μια φορά στο νησί της Τήλου

. Πιο συγκεκριμένα το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (πρώην ΤΕΙ Πειραιά) προτίθεται να εγκαταστήσει, στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Δήμο Τήλου μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος TILOS-Horizon 2020, τον πρώτο σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

Σύμφωνα με την πρόταση της ερευνητικής ομάδας του Εργ. ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ, ο συγκεκριμένος σταθμός θα αποτελέσει ένα παράδειγμα καθαρής ηλεκτροκίνησης σε όλο το νησιωτικό χώρο και θα διαθέτει εξοπλισμό φόρτισης για δύο ΙΧ ή ένα ΙΧ και δύο δίτροχα. Η απαιτούμενη ενέργεια θα προέρχεται από την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας με τη βοήθεια σύγχρονων φωτοβολταϊκών πλαισίων και θα συμβάλει στην περαιτέρω ενεργειακή αυτονομία του νησιού της Τήλου με σαφή περιβαλλοντικά οφέλη. Ο Φωτοβολταϊκός σταθμός φόρτισης θα παραδοθεί από το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ στο Δήμο της Τήλου στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας τους για την υλοποίηση του πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος TILOS-Horizon 2020.

 Ήδη το εξειδικευμένο προσωπικό του Εργαστηρίου έχει επισκεφθεί το νησί και ετοιμάζει σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία το σχεδιασμό της τελικής εγκατάστασης.

O σταθμός φόρτισης του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.

ηλιακός


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Π.Μαλατέστας: Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν γίνεται με κάποιο μαγικό ραβδί

Του Παντελή  Μαλατέστα,  Κοσμήτορα Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών  του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

Γράμμα στον Υπουργό Παιδείας από τους αποφοίτους του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

Γράμμα από το Σύλλογο αποφοίτων ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ

Ανατροπή! Δεν θα πάρουν πτυχίο πανεπιστημίου οι ήδη απόφοιτοι των ΤΕΙ

Ανατροπή στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για τους απόφοιτους παλαιότερων ετών του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. σχετικά με τον μετασχηματισμό των πτυχίων τους.

Τα σχόλια αποφοίτων ΤΕΙ ΑΘήνας και Πειραιά: Κάντε ισοτίμηση πτυχίων τώρα!

Στη διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής