Thumbnail
Περισσότεροι από τους μισούς εκπαιδευτικούς της Βρετανίας έχουν διαγνωσμένο πρόβλημα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας στο Νησί.

του Απόστολου Πάππου

Το 75% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Leeds Beckett πιστεύουν ότι οι κακή ψυχολογική και συναισθηματική τους κατάσταση θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς την πρόοδο των μαθητών.

Ως βασικοί λόγοι θεωρούνται ο υπερβολικός φόρτος εργασίας και οι αυξανόμενες οικονομικές πιέσεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό (μειώσεις/στασιμότητα). Κι όλα αυτά έρχονται στο φως λίγες μέρες αφότου η Independent αποκάλυψε ότι εκατοντάδες δάσκαλοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια επειδή δεν είχαν πλέον την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν τα έξοδα στέγασης και μεταφοράς τους προς τα σχολεία.

Οι μισθοί των εκπαιδευτικών στην Βρετανία έχουν υποχωρήσει (στοιχεία 2015) κατά 12% σε σχέση με το 2005, ενώ το 40% αυτών έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι από τους 775 που ερωτήθηκαν στην έρευνα, πάνω από ένας στους δύο (54%) ανέφεραν κακή ψυχική υγεία, ενώ οκτώ στους δέκα (81%) δήλωσαν ότι η κακή ψυχική υγεία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα των σχέσεών με τους μαθητές τους.

Η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης (NEU) δήλωσε ότι οι υψηλοί φόρτοι εργασίας θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική υγεία των δασκάλων σε σημείο που η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ο καθηγητής Jonathan Glazzard από την Σχολή Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Carnegie του Leeds Beckett ήταν κατηγορηματικός:

“Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι αρκετά σαφή και είναι καιρός οι κυβερνήσεις και οι επικεφαλείς των σχολείων να αναλάβουν δράση για τη μείωση του φόρτου εργασίας… Η κυβέρνηση επικεντρώνεται πραγματικά στην ψυχική υγεία των παιδιών, αλλά πρέπει επίσης να εξετάσουμε την ψυχική υγεία και των εκπαιδευτικών”.

Όποιος έχει γνωρίσει έστω και έναν καλό δάσκαλο/καθηγητή στη ζωή του, ίσως μπορεί να καταλάβει ότι ο δάσκαλος αυτός ήταν κάτι παραπάνω από έναν άνθρωπο που έμπαινε σε μια τάξη 5-6 ώρες την ημέρα. Ήταν ουσιαστικά ένας performer που για να έχει έτοιμο ένα ενδιαφέρον μάθημα και για να είναι ο ίδιος σε κατάσταση να ματαδίδει γνώσεις και να γοητεύει τους μαθητές και την σχολική κοινότητα εν γένει, θυσίαζε πολλές εξωδιδακτικές ώρες σε πράγματα που θα τον κρατούσαν updated με τους μαθητές, την επιστήμη του και τις εξελίξεις.

Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας σε έναν δάσκαλο είναι ουσιαστικά η καταδίκη της εκπαίδευσης.

elniplex.com/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...