Thumbnail
Μεθοδολογία στην εκμάθηση των Γλωσσών για την παιδαγωγική, διδακτική και γλωσσολογική αριστεία.

Οργάνωση: Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), το Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και το ανοιχτό διαπανεπιστημιακό και διεπιστημονικό Εργαστήριο MÉTHODAL.

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα,2-5 Σεπτεμβρίου 2018

http://congres2018.methodal.net

Η ποικιλία των επιστημονικών κλάδων που συμβάλλουν στην πρόοδο των σύγχρονων προσεγγίσεων στη διδασκαλία / εκμάθηση γλωσσών και πολιτισμών, οδηγεί στην ανάγκη δικτύωσης ερευνητών διαφόρων ειδικοτήτων.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει ερευνητές από τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης (εκπαιδευτική μηχανική, κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, φιλοσοφία της εκπαίδευσης, ψυχολογία της εκπαίδευσης, εκπαιδευτική πολιτική, εκπαιδευτική τεχνολογία), τις επιστήμες και τεχνολογίες της επικοινωνίας, τις επιστήμες της γλώσσας. Το συνέδριο MÉTHODAL 2016 συγκέντρωσε 60 ομιλητές από 20 χώρες, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην έννοια της καινοτομίας.

 Φέτος, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την ποιότητα, την εφικτότητα και την αποτελεσματικότητα της γλωσσικής κατάρτισης. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα ερευνών που φέρνουν πιο κοντά σε αυτή την αριστεία, τις παιδαγωγικές τεχνικές και διδακτικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται, τη γλωσσολογία ή τις καθ’ αυτό τεχνικές εφαρμοσμένης έρευνας.

Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου: αγγλική και γαλλική. Κοινό-στόχος: φορείς δημόσιας εκπαίδευσης, υπεύθυνοι σχεδιασμού προγραμμάτων και γενικών πλαισίων εκπαίδευσης, διδάσκοντες γλωσσών, θεματοδότες/ θεματοθέτες κ.ά.

Υποβολή των προτάσεων

Οι προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 30 Απριλίου 2018 στην ιστοσελίδα του συνεδρίου

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

http://congres2018.methodal.net/appels/METHODAL%202018%20-%20Appel%20%C3%A0%20communication%20-%20FR.pdf

Η επιλογή θα γίνει με βάση ανώνυμη αξιολόγηση από δύο κριτές. Η πρόταση συνίσταται σε μια σύντομη περίληψη της εισήγησης (έως 3.000 χαρακτήρες), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τον αρχικό προβληματισμό, την υπόθεση ή τις υποθέσεις εργασίας, τη μεθοδολογία, ένα θεωρητικό πλαίσιο αναφοράς και ενδεικτικές βιβλιογραφικές αναφορές. Ευπρόσδεκτες είναι και οι προτάσεις που αφορούν εν εξελίξει έρευνα. Όλες οι εισηγήσεις θα πρέπει να σχετίζονται με τη θεματική του συνεδρίου.

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΛΑΜ (ο λόγος στους καθηγητές)

http://congres2018.methodal.net/appels/METHODAL%202018%20-%20Appel%20%C3%A0%20MethoSlam%20-%20FR.pdf

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;