Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Εορταστική εσπερίδα του ΕΜΠ για τα 130 χρόνια του τμήματος Μηχανολόγων


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτώβριος, 2017 - 13:35 | Στην Κατηγορία:

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 130 ετών από τη μετεξέλιξη του ειδικού σχολείου Μηχανουργών σε Ανωτάτη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, και των 180 ετών από την ίδρυση του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εσπερίδα με θέμα:«130 χρόνια οι Μηχανολόγοι Καινοτομούν»

Την έναρξη της εσπερίδας κήρυξαν ο Πρύτανης του ΕΜΠ καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας και ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλίας Τατσιόπουλος. 

Στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης, δεκατέσσερις απόφοιτοι και απόφοιτες της Σχολής, με έτη αποφοίτησης από το 1960 έως το 2010,παρουσίασανσταθμούς της επιτυχημένης επαγγελματική τους σταδιοδρομίας. Οι παρεμβάσεις τους αφορούσαν σε ένα ευρύ φάσμα τομέων απασχόλησης των Μηχανολόγων Μηχανικών (π.χ. σχεδιασμός μηχανολογικών εγκαταστάσεων και διατάξεων, παραγωγή σύνθετων τεχνολογικών προϊόντων, βιομηχανική διοίκηση, βιο-ιατρική τεχνολογία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). Κοινό χαρακτηριστικό των διαδρομών τους ήταν ο καινοτόμος τρόπος σκέψης.

Στο δεύτερο μέρος της εσπερίδας, έγινε η παρουσίαση και απονομή των βραβείων και επαίνων του διαγωνισμού Καινοτομικής Φοιτητικής Εργασίας του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017. Το 1ο βραβείο απενεμήθη στον απόφοιτο της Σχολής Μιχάλη Καρακικέ για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενδυόμενου συστήματος καταγραφής της κίνησης των άνω άκρων. Το 2ο βραβείο απενεμήθη στον απόφοιτο Άντι Ντίνε για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ρομποτικού συστήματος τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Κατά την τρίτη ενότητα της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε εισήγηση ομάδας καθηγητών της Σχολής, με αντικείμενο τις στρατηγικές επιλογές για το μέλλον της εκπαίδευσης, της έρευνας και της σύνδεσης της Σχολής με την κοινωνία. Την εισήγηση κλήθηκαν να σχολιάσουν καθηγητές της Σχολής που διετέλεσαν Πρόεδροι ή Κοσμήτορές της. Ακολούθησε ζωντανή και γόνιμη συζήτηση με τους παρόντες.

Στην εσπερίδα παρέστησαν, εκτός από μέλη και φοιτητές/-ριες της Σχολής, αφυπηρετήσαντες καθηγητές και προσωπικό της, καθώς και απόφοιτοί της.

Στην ιστοσελίδα της Σχολής http://www.mech.ntua.gr/gr/home υπάρχει ανηρτημένο το βίντεο της εσπερίδας.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

180 χρόνια ΕΜΠ - Το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Πολεοδομία-Χωροταξία

Αιτήσεις για 33 θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στο ΕΜΠ

Η Σχολή Ε.Μ.Φ.Ε. του Ε.Μ.Π. προκηρύσσει τριάντα τρείς (33) θέσεις υποψηφίων διδακτόρων. Η προκήρυξη αφορά την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής χωρίς οικονομική ενίσχυση, σε γνωστικά αντικείμενα των Τομέων: Μαθηματικών δέκα (10) θέσεις, Φυσικής δεκαπέντε (15) θέσεις και Μηχανικής οκτώ (8) θέσεις.

Η επιλογή των υποψηφίων διδακτόρων θα γίνει από τη Γενική Συνέλευση της Σχολής, μετά την πρόταση των αντίστοιχων επιτροπών επιλογής των Τομέων. Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής οι υποψήφιοι πρέπει υποχρεωτικά: