το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Εκτιμήσεις Βάσεων: Αυτές οι σχολές πέφτουν από 800 έως 2000 μόρια


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιούλιος, 2017 - 12:27 | Στην Κατηγορία:

Που και σε ποια επιστημονικά πεδιά πέφτουν οι βάσεις

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία και με μια παράταση της υποβολης των Μηχανογραφικών οι αποδοσεις στα φετινά εξεταζόμενα μαθήματα και τα στατιστικά δείχνουν βουτιά στις περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου, της Πληροφορικής και τις Οικονομικές Σχολές.

Οι χαμηλές επιδόσεις στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, η μείωση του αριθμου εισακτέων καθώς και οι επιλογές των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα καθορίσουν τις αυξομειώσεις στις βάσεις των τμημάτων του Μηχανογραφικού.

Από τις Πολυτεχνικές σχολές θα κρατηθούν μόνο οι Αρχιτεκτονικές, όπου οι καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με πέρσι των υποψηφίων στο γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο θα συγκρατήσουν την πτώση

«Μεσοσταθμικά, η πτώση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από τα 800 μόρια και θα διατρέχει όλη την κλίμακα», εκτίμησε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός φροντιστής. «Θα παρατηρηθούν δηλαδή και ακόμα μεγαλύτερες πτώσεις σε πολλά ΑΕΙ της περιφέρειας, τα οποία μάλιστα θα κινηθούν και κάτω από τη βάση».

Χαρακτηριστικό είναι, ότι φέτος, 429 μαθητές συγκέντρωσαν από 17.000 μόρια και πάνω, έναντι 807 πέρυσι. Σχετικά με τις θετικές σπουδές, σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, επίσης επιβεβαιώνεται η πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές και διαφαίνεται ότι θα είναι σημαντική για όλες τις σχολές, οι οποίες κινήθηκαν πέρυσι πάνω από τα 15.000 μόρια.

Όσον αφορά τις ιατρικές σχολές, θα πρέπει να προσμετρηθεί το γεγονός, ότι θα έχουν λιγότερους εισακτέους φέτος. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με το γεγονός ότι 35 υποψήφιοι περισσότεροι από πέρυσι κινήθηκαν άνω των 19.000, προδιαγράφεται «οριακή άνοδο ολίγων δεκάδων μορίων όλων των ιατρικών σχολών».

Στις θεωρητικές σχολές, περίπου 200 υποψήφιοι περισσότεροι από πέρυσι συγκέντρωσαν από 17.500 μόρια και πάνω. «Αυτό το γεγονός μεταφράζεται σε άνοδο σε όλες τις περιζήτητες νομικές σχολές, αλλά και τις σχολές της ψυχολογίας», σχολίασε ο κ. Χατζητέγας και εκτίμησε ότι στις νομικές σχολές η άνοδος θα είναι της τάξεως των 200 μορίων.

«Σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα των ανθρωπιστικών επιστημών, αναμένεται άνοδος, η οποία θα ξεκινάει από τα 150 και θα φτάνει στα 500 μόρια», συμπλήρωσε.

Τέλος, στις παιδαγωγικές σχολές οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν παρόμοιες με πέρυσι, ωστόσο, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για τις σχολές αυτές, κάτι, που δρομολογεί με βεβαιότητα την άνοδο των βάσεων. «Ειδικά για τα περιφερειακά τμήματα, η άνοδος θα υπερβεί και τα 1.000 μόρια», κατέληξε ο κ. Χατζητέγας.

Δείτε εδώ αναλυτικά εκτιμήσεις για τα 5 επιστημονικά πεδία και τις κινήσεις των βάσεων των τμημάτων


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Βάσεις εισαγωγής: Δράκοι και νεράιδες για ένα ευκολοχώνευτο παραμύθι

Το βασικό χαρακτηριστικό της κίνησης των βάσεων εισαγωγής ήταν οι 3 «διαταρακτικοί» παράγοντες που σφράγισαν και την κατεύθυνσή τους.

Οι σχολές που έκαναν μακροβούτι στις βάσεις 2017

Στα φετινά αποτελέσματα σημειώνεται επίσης "βουτιά" σε Πολυτεχνικά και Οικονομικά τμήματα, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών επιδόσεων σε Μαθηματικά Κατεύθυνσης, στροφή των υποψηφίων στα Παιδαγωγικά, υπερδιαπλασιασμός της ζήτησης και άρα, θεαματική άνοδος στο σύνολο των σχολών του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, άνοδος στα μόρια εισαγωγής σε τμήματα Χημείας ανά την Ελλάδα.

Η Ελευθερία από το Βελβεντό πέρασε πρώτη στην Ιατρική

Βάσεις 2017: Σάρωσε η Ελευθερία Βλάχου

Δες που πέρασες στο Results results.it.minedu.gov.gr με ένα κλικ

Με ένα κλικ μπορείς να δεις το τμήμα που πέρασες