Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Με τον Γιάννη Γιουλούντα στην «Αλκυονίδα», 24/5


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Μάιος, 2018 - 10:23 | Στην Κατηγορία:

H νέα ταινία «Έρωτας και Επανάσταση»

Την Πέμπτη 24/5/2018 θα υποδεχτούμε στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα» (Ιουλιανού 42 – 44, 18:00) το μέλος του γαλλικού Συνεργατικού Ινστιτούτου για το Μοντέρνο Σχολείο (ICEM) Γιάννη Γιουλούντα με τη νέα του ταινία «Έρωτας και Επανάσταση»  (2018). Ο Γιάννης Γιουλούντας συμμετέχει στην ομάδα του «Σκασιαρχείου» με επιμορφωτικές δράσεις που αφορούν στην «Φιλοσοφία μαζί με τα παιδιά». Σύντομα θα έχουμε ένα κείμενο για τη δουλειά του από την Εύη Μανοπούλου. Επίσης, συμμετέχει ενισχύοντας με το κομβόι της αλληλεγγύης από τη Γαλλία τις δράσεις του «Σκασιαρχείου» στα σχολεία και στην κοινότητα. Η προηγούμενη ταινία του «Αγωνίζομαι άρα υπάρχω» (2015) αναφέρεται στη σχέση της παιδαγωγικής με τα κοινωνικά κινήματα και κάνει αναφορά στον τρόπο που δουλεύουμε τις ιδέες του κινήματος Freinet στο 35ο δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων και στο «Σκασιαρχείο». Ο τίτλος της ήταν η καμπάνια του Συνεργατικού Ινστιτούτου (ICEM) εκείνη τη χρονιά στη Γαλλία.

Όλα τα χρόνια της κρίσης, από το 2013 και μετά, η παρουσία του είναι μια συμβολή στην τεχνική της αλληλογραφίας του Freinet, φέρνοντας κοντά για να συνομιλούν μέρη των κοινωνικών κινημάτων και της παιδαγωγικής με την παιδική ηλικία, δίνοντας την ελπίδα και μια μεγάλη γκάμα συναισθημάτων πώς αυτός ο κόσμος μπορεί να βεβηλωθεί από τα παιδιά και να γίνει ο κόσμος τους. Αυτή η εξωτερικότητα που ονομάζεται «κόσμος», αυτή η έννοια που αφορά όλη τη φιλοσοφία του 20ου αιώνα και είμαστε φαινομενολογικά αποβλεπτικοί σ’ αυτήν, αυτή τον απασχολεί άλλη μια φορά στη νέα του ταινία για τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην υποκειμενικότητα και τη συγκρότηση του υποκειμένου, το οποίο (συν)εργάζεται για να κάνει περιττές τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.

Την ίδια μέρα στις 20:00, στη Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη (Ιωάννου Σούτσου 62, Πεδίο του Άρεως), θα έχουμε την προβολή της άλλης του ταινίας «Στους δρόμους των Εξαρχείων»(2018) και συζήτηση με τον σκηνοθέτη για τις κυβερνητικές πολιτικές για την εκπαίδευση στη Γαλλία, τις αντιστάσεις και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.  [Μπ. Μπ.]         


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σπάει ταμεία ο "Αστακός" σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ταινία έχει, όπως ανακοινώθηκε, και επτά υποψηφιότητες στα φετινά Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου

Η ταινία «Grace of Monaco» στην οποία η Κίντμαν πρωταγωνιστεί ανοίγει την 67η διοργάνωση του φεστιβάλ των Καννών

Η Νικόλ Κίντμαν είναι μια ντίβα του φεστιβάλ των Κανών, μια ηθοποιός που οφείλει πολλά στην βασίλισσα των φεστιβάλ.

Η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα γίνεται ταινία – Ξεκινούν τα γυρίσματα σε Ελλάδα - Αγγλία - Γαλλία

Ταινία με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα γυρίζουν δύο Αμερικανοί σκηνοθέτες, ελληνικής καταγωγής, ο Τζον κι ο Θίοντορ Βούρχες.