Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΠΔ 79/2017 για τις αναθέσεις μαθημάτων στους δασκάλους


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος, 2018 - 08:43 | Στην Κατηγορία:

Αναθέσεις

Με γραπτή του απάντηση στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό και σε επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης  Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΕΛΦΑ), με θέμα «Για την πλήρη εκτέλεση του γράμματος και πνεύματος της απόφασης του ΣτΕ όσον αφορά τη διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής αγωγής», την οποία κατέθεσε ως αναφορά ο Βουλευτής κ. Νικόλαος Ι Νικολόπουλος, κάνει γνωστό ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και κατ’ επέκταση οι σχολικές μονάδες, ως προς το θέμα της ανάθεσης μαθημάτων εφαρμόζουν όσα ορίζονται στις παραγράφους 6 και 7 του άρθρου 11 Α του ΠΔ 79 /2017 (ΦΕΚ 109/τ.Α΄/1-8-2017), οι οποίες αναφέρουν τα εξής:

«6. Στα δημοτικά σχολεία κάθε μάθημα διδάσκεται αποκλειστικά από έναν μόνο εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων ή από έναν εκπαιδευτικό της αντίστοιχης ειδικότητας όταν πρόκειται για τα μαθήματα ειδικοτήτων που προβλέπονται στο ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα. Εξαίρεση αποτελούν τα διδακτικά αντικείμενα της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή) και η Ευέλικτη Ζώνη, τα οποία μπορούν να ανατίθενται σε περισσότερους από έναν εκπαιδευτικούς.

Η Ευέλικτη Ζώνη ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων με προτεραιότητα στον εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων του τμήματος.

7. Σε περιπτώσεις μη κάλυψης των διδακτικών ωρών από εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων κλάδων, τα διδακτικά αντικείμενα της Αισθητικής Αγωγής και της Φυσικής Αγωγής δύναται να ανατεθούν και σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων. Ειδικότερα για τα 4/θέσια και 5/θέσια Δημοτικά


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα