Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δωρεάν σεμινάριο του ΕΑΠ στην Δημιουργική γραφή την Κυριακή στο Spoudase Festival


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Μάιος, 2018 - 01:44 | Στην Κατηγορία:

Συνεχίζεται την Κυριακή το 2o Spoudase Festival και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστημίο  που βρίσκεται στην αίθουσα Δ12, πραγματοποιεί μεταξύ άλλων πανελ και σεμιναριακές ομιλίες που αφορούν εκπαιδευτικούς 

Η σεμιναριακή ομιλία πάνω στην δημιουργική γραφή θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο 9,84 στις 12:00 το μεσημέρι

Οι πύλες του Spoudase Festival ανοίγουν στις 9 το πρωί

 Η «Δημιουργική Γραφή» αποδεικνύεται σήμερα ιδιαίτερα χρήσιμη σε ποικίλα χρηστικά είδη του λόγου, που έχουν περισσότερο πληροφοριακό ή δοκιμιακό χαρακτήρα και συνδέεται με διάφορες μορφές τέχνης. Σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, το πεδίο της Δημιουργικής Γραφής αναπτύσσεται συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ και ως γνωστικό αντικείμενο διδάσκεται πλέον από τις πρώτες μέρες της εκπαίδευσης μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών. Συχνά, μάλιστα, συνδέεται με πανεπιστημιακά μαθήματα που δεν είναι μαθήματα Δημιουργικής Γραφής, αλλά απολαμβάνουν μία τέτοιου είδους σχέση, όπως η διδασκαλία της Γλώσσας, του Θεατρικού Παιχνιδιού, του Κινηματογράφου, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της Μουσικής, της Ψυχολογίας, ακόμα και των ΤΠΕ (Τεχνολογίες των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών). Ένας από τους βασικούς σκοπούς του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών είναι να μυήσει τους φοιτητές στις περιοχές που συνιστούν το corpus της Δημιουργικής Γραφής και της Δημιουργικής Ανάγνωσης και να τους εξοικειώσει με τις διαδικασίες πραγμάτωσής τους, χωρίς να απογοητευτούν από τυχόν περαιτέρω δυσκολίες που θα συναντήσουν.

Μετά από μια αδρομερή παρουσίαση των ιδρυτικών αρχών του κοινού διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ενδεικτικών ΘΕ που συνθέτουν τις διετείς σπουδές στο εν λόγω ΠΜΣ, θα παρουσιαστεί μέσω ερωταπαντήσεων ο πλουραλιστικός τρόπος συστηματικής και, συγχρόνως, ευρηματικής μύησης των φοιτητών στις τεχνικές και τα μυστικά της τέχνης της γραφής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εξάσκηση των φοιτητών στη σύνθεση λογοτεχνικών κειμένων, η οποία αποσκοπεί στη σταδιακή βελτίωση και πρόοδο όχι μόνο της αναγνωστικής τους δεινότητας, αλλά πρωτίστως της προσωπικής τους ικανότητας στη δημιουργία δικών τους κειμένων. Θα γίνει γόνιμος διάλογος με το κοινό. 

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ SPOUDASE FESTIVAL ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣηΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΔΡΩΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ SPOUDASE FESTIVAL

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Εκπαιδεύοντας (σ)την Κ.ΑΛ.Ο.: Σήμερα η σημαντική ημερίδα στο ΕΑΠ

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια σύναψης συνεργασίας που εγκαινιάζει με την υπογραφή μνημονίου, η Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο. με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στα θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.