Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δωρεάν online μαθήματα Αρχιτεκτονικής από το Χάρβαρντ


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Ιούνιος, 2018 - 07:50 | Στην Κατηγορία:

Χάρβαρντ

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σας προσφέρει την ευκαιρία να πάρετε μέρος σε ένα διαδικτυακό μάθημα που προσφέρεται τώρα από το Graduate School of Design του πανεπιστημίου και παρόλο που δεν θα σας δώσει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για το σχεδιασμό κτιρίων, υπόσχεται να προσφέρει μια συναρπαστική εισαγωγή στον κόσμο της αρχιτεκτονικής.

Όπως επισημαίνει ο Λευτέρης Τρίγκας σε δημοσίευμά του στο in.gr, η πρώτη ενότητα του μαθήματος θα διδάξει δεξιότητες όπως αρχιτεκτονικό σχέδιο και αρχιτεκτονική τυπολογία μέσω μιας σειράς βίντεο και ασκήσεων. Εστιάζοντας στα υλικά και την τεχνολογία, η δεύτερη ενότητα αποσκοπεί στο να καταδείξει πώς η αρχιτεκτονική έχει τη δύναμη να μετατρέπει τις πρώτες ύλες σε όμορφους παράγοντες της συνολικής αισθητικής του τοπίου. Η τρίτη και η τελική ενότητα υιοθετούν μια πιο ανθρωπολογική προσέγγιση, εξετάζοντας το ρόλο της αρχιτεκτονικής στην κοινωνία καθώς και την ικανότητά της να επιφέρει κοινωνικές αλλαγές. Το μάθημα είναι δωρεάν (αν θέλετε πιστοποιητικό στο τέλος είναι περίπου 80 δολάρια) και μπορείτε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτά τα δέκα μουσεία είναι τα πιο εντυπωσιακά στον κόσμο [pics]

Φυλάνε σπουδαίους αρχαιολογικούς και επιστημονικούς «θησαυρούς», όμως και τα ίδια αποτελούν μνημεία της αρχιτεκτονική

Πολυκατοικία σε σχήμα δαχτυλιδιού στη Ρωσία [pic]

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Ρώσος αρχιτέκτονας Evgeny Stamo και ο μηχανικός Alexander Markelov κατέληξαν στα σχέδια για ένα ασυνήθιστο συγκρότημα κατοικιών στην πρωτεύουσα

Κτίριο στην Κίνα φιλοξενεί έναν... κανονικό δρόμο στη ταράτσα του [pics]

Οι φωτογραφίες ενός πενταώροφου κτηρίου στην κινεζική πόλη Chongqing κάνουν τον γύρο του διαδικτύου για τον… απλό λόγο ότι υπάρχει ένας δρόμος στην ταράτσα του.