Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αρχιτεκτονική Πάτρας: Σκέψεις για δίδακτρα και στο προπτυχιακό λόγω έλλειψης πόρων


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μάιος, 2018 - 12:48 | Στην Κατηγορία:

Προβληματισμό τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκαλέσει η τοποθέτηση/πρόταση του Προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Παν. Πατρών Γιώργου Πανέτσου

Επικαλούμενος τα τεράστια προβλήματα χρηματοδότησης, που έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία πληρωμής συμβασιούχων καθηγητών και κάλυψης βασικών λειτουργικών εξόδων, προτείνει μια «φόρμουλα» που βασίζεται στην ίδρυση ενός ερευνητικού πυρήνα (παραρτήματος) στην Αθήνα, στο οποίο θα διδάσκουν μέλη ΔΕΠ, συμβασιούχοι, βοηθοί και θα φοιτήσει ένα τμήμα των φοιτητών, κατά βάση αυτών που οροέρχονται από την Αθήνα.

Η δε μονάδα θα εγκατασταθεί στο κέντρο της πόλης, «στο επίκεντρο της κρίσης» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, και το τμήμα θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παράγοντες καινοτομίας « μέσα από την έρευνα, τη διδασκαλία, τις ανταλλαγές, την συγκέντρωση
ανθρώπων, τις εκδηλώσεις και τις παρεμβάσεις του», με τα οποία θα επιδιώξει την «ανατροπή των συνεπειών της κρίσης».

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα ανέλθει στα 1.800 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό του προέδρου, η λύση αυτή θα «απαλλάξει» τις οικογένειες των φοιτητών από τα λειτουργικά κόστη συντήρησης ενός σπιτιού στην Πάτρα, αλλά και από άλλα έξοδα (εστίας, μεταφορικά κ.α).

Η συγκεκριμένη πρόταση θα εξασφαλίσει, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του προέδρου, το ποσό των 480.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την στοιχειωδώς επαρκή λειτουργία του τμήματος.

Σε άλλο, δε, σημείο της απόφασης τονίζεται το πρόβλημα της υπεραριθμίας των σπουδαστών (άνω των 1000), σε σχέση με τις εγκαταστάσεις που προορίζονται για 350 άτομα.

Ολόκληρη η τοποθέτηση ΕΔΩ

Επισυνάψεις: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα