Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αργία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στην Πρωτοβάθμια - Διάταξη στο ν/σ για το Παν. Δ. Αττικής


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουάριος, 2018 - 17:17 | Στην Κατηγορία:

Αναλυτικά

Διάταξη που ορίζει ότι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί ημέρα αργίας για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Την ίδια ώρα, καταργείται η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, σε αντίθεση με την περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του π.δ. 104/1979 (Α΄ 23) που ορίζει ρητά ότι η ίδια ημέρα αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Αναλυτικά η διάταξη:

α) Η περίπτ. ια΄ της παρ. 1 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) αντικαθίσταται ως εξής: 

«ια) την εορτή των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.» 

β) Η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 καταργείται.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Εκπαιδευτικοί στέλνουν επιστολή στον Γαβρόγλου για την αργία των Τριών Ιεραρχών

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,

ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί  στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με αίσθημα σεβασμού στο θεσμικό σας ρόλο και ειλικρινούς εκτίμησης στην άοκνη εργατικότητά σας, κρίνουμε όχι μόνο απαραίτητη αλλά και επιβεβλημένη την κατάθεση των θέσεών μας αναφορικά με τα θέματα της σχολικής ζωής.

Η ΔΔΕ Ξανθης καλεί σε υποχρεωτικό εκκλησιασμό για την αργία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών

Αργία η ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών για την ΔΕ, εκτός από την ΔΔΕ Ξάνθης που καλεί σε εκκλησιασμό