το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Άμεση πρόσληψη 800 αναπληρωτών ανακοίνωσε ο Ν.Φίλης για την εκπαίδευση προσφύγων


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιούλιος, 2016 - 12:12 | Στην Κατηγορία:

Το υπουργειο προχωρεί στην προκήρυξη προκειμένου να προσλάβει περίπου 800 εκπαιδευτικούς

Την πρόσληψη 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, στο πλαίσιο των δράσεων του υπουργείου για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.

«Το υπουργειο προχωρεί στην προκήρυξη προκειμένου να προσλάβει περίπου 800 εκπαιδευτικούς που θα απασχοληθούν σε ειδικές τάξεις στα σχολεία και στα σχολεία σε καταυλισμούς» είπε ο κ. Φίλης, στο περιθώριο των δηλώσεων που έγιναν μετά τη συνάντησή του με την τέως πρωθυπουργό της Δανίας και διευθύνουσα σύμβουλο (CEO) της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Save the Children International», Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ (Helle Thorning-Schmidt).

Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες και θα αφορά εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου και επικεφαλής της ειδικής δομής που θα συγκροτηθεί για τα παιδιά των προσφύγων, Γιάννης Παντής. Σημείωσε, επίσης, ότι οι ειδικές τάξεις και τα σχολεία στους καταυλισμούς θα βρίσκονται σε όλη τη χώρα.

Θα αφορά εκπαιδευτικούς που θα γνωρίζουν να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα, καθώς επίσης και εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν ξένες γλώσσες. Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε και θα έχει τη συνεργασία με τη «Save the Children International» να βρεθούν δάσκαλοι από τους πρόσφυγες που να βοηθήσουν τα παιδιά στη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας.

«Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η εκπαίδευση των παιδιών αυτών, όχι σε γκέτο, αλλά σε συνάρτηση με το ελληνικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» επισήμανε ο κ. Φίλης.

Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι εκτός από τις δομές δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργούν ήδη για τα μικρά παιδιά στους καταυλισμούς, από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ειδικές τάξεις υποδοχής σε σχολεία, όπου θα εγγραφούν παιδιά προσφύγων που κατοικούν μέσα σε αστικά κέντρα, ενώ στους καταυλισμούς που είναι μακριά από τα αστικά κέντρα, θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικές δομές. Συγκεκριμένα, τα νηπιαγωγεία, όπως ανέφερε, θα είναι δίπλα στις μητέρες, στους καταυλισμούς.

Από την πλευρά της, η κ. Τόρνινγκ-Σμιτ ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου για την αφοσίωση που επιδεικνύει στην εκπαιδευση των παιδιών, είτε ελληνόπουλων είτε προσφυγόπουλων. «Δεν είμαστε εδώ για να ασκήσουμε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση», είπε, «αλλά για να συμβάλουμε, ώστε να βοηθήσει και να υπηρετήσει τα παιδιά. Μπορούμε να βοηθήσουμε να παρέχουμε εκπαιδευση στους καταυλισμούς και στα νησιά, σε συνεργασία με την ελληνική Πολιτεία». Η κ. Τόρνινγκ-Σμιτ, τέλος, τόνισε ότι η ΜΚΟ θα έχει ενεργή συμμετοχή στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου, παρέχοντας συμβουλές και την εξειδικευμένη γνώση που διαθέτει, αλλά και βοηθώντας να βρεθούν πρόσφυγες-δάσκαλοι που θα βοηθήσουν τα παιδιά στη γλωσσική διδασκαλία.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Προσλήψεις 29 καθαριστών στο Γενικό Νοσοκομείο Πρόνοιας η "Παμμακάριστος'

Θέσεις εργασίας για 29 άτομα στο Γ.Ν. Πρόνοιας η "Παμμακάριστος"

Πρόσληψη αρχιτέκτονα μηχανικού στην εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου

Θέση εργασίας για έναν αρχιτέκτονα μηχανικό στην εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου

Πρόσληψη κηπουρού στο δήμο Καλαμαριάς

Θέση εργασίας για έναν κηπουρό στην Καλαμαριά

Προσλήψεις 8 ατόμων στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου

Θέσεις εργασίας για οκτώ άτομα στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου