Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Φοιτητές αναγκάζονται να ακριβοπληρώσουν για ένα σύγγραμμα


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουάριος, 2017 - 13:11 | Στην Κατηγορία:

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ

Τον αντικομμουνισμό και τον κυνισμό επιστράτευσε η διοίκηση της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ απέναντι στους φοιτητές που διεκδικούν δωρεάν συγγράμματα και εργαστηριακό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, πριν από λίγες μέρες η Επιτροπή Αγώνα Κτηνιατρικής προχώρησε σε κινητοποίηση διεκδικώντας να είναι δωρεάν ο εργαστηριακός εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για τους πρωτοετείς φοιτητές, αλλά και να διανεμηθεί δωρεάν ο Β' τόμος του βιβλίου της Παθολογίας, για το οποίο οι φοιτητές του 4ου έτους καλούνται να πληρώσουν δεκάδες ευρώ. Συγκεκριμένα, και οι δύο τόμοι του βιβλίου (Α' και Β') κοστίζουν μαζί 230 ευρώ. Ο Α' τόμος είχε δοθεί πέρσι δωρεάν από το σύστημα «Εύδοξος» στους φοιτητές του 3ου έτους, αλλά φέτος ο Β' τόμος βγήκε από το σύστημα «Εύδοξος» και οι φοιτητές καλούνται να τον πληρώσουν από την τσέπη τους.

Οπως καταγγέλλει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, οι φοιτητές στην κινητοποίησή τους, εισέπραξαν πρώτα γενικόλογες απαντήσεις από τη διοίκηση, ενώ στη συνέχεια άκουσαν διάφορους ισχυρισμούς του τύπου «εσείς σε ορφανοτροφείο μεγαλώσατε; Δεν έχετε γονείς να σας τα αγοράσουν;» και «αυτά που ζητάτε γίνονταν μόνο στη Σοβιετική Ενωση και είδατε πού κατέληξε εκείνο το σύστημα, τώρα έχουμε ελεύθερη αγορά».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα