Κάνε δωρεάν την εγγράφη σου!

Διεκδίκησε υποτροφίες σε πάνω από 350 μεταπτυχιακά προγράμματα

Πάρε συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου

Κάνε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δεν προλαβαίνει το ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών - Που πήγαν οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 2 Φεβρουάριος, 2017 - 08:28 | Στην Κατηγορία:

Ψευδοϋποσχέσεις και οι προσλήψεις στην Παιδεία

Μηδενικές προσλήψεις στην εκπαίδευση και την επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χθες η ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, καθώς ο δεύτερος φέρεται να απέκλεισε το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για να προχωρήσει το ΑΣΕΠ τις διαδικασίες.

Από τις 20.000 προσλήψεις του Νίκου Φίλη, αρχής γενομένης την τρέχουσα χρονιά, μέχρι τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη που ενημέρωνε πριν από λίγες μέρες για σχετική προκήρυξη εντός μίας εβδομάδας, το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις μόνιμες προσλήψεις τραβάει σε… συνέχειες εδώ και δύο χρόνια, με την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να υπόσχεται τη μια χρονιά διορισμούς και να τους αναιρεί την επόμενη. Μετά όμως από τρεις χρονιές που παίζει την ίδια «κασέτα» υποσχέσεων, η κυβέρνηση πόσο ακόμα θα τραβήξει την ιστορία των μόνιμων διορισμών; Την ίδια ώρα μάλιστα που οι εκπαιδευτικοί δεν πιστεύουν σε μόνιμες προσλήψεις ούτε για το 2020!

Ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, στις 29 Ιανουαρίου 2017, είχε εκφράσει αισιοδοξία για προσλήψεις ακόμα και την επόμενη σχολική χρονιά (2017-2018), αποφεύγοντας σε αντίθεση με τους προκατόχους του να πέσει στην παγίδα των αριθμών. [Διαβάστε εδώ σχετικά]

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στη συνάντηση, «έπραξε ορθά, μιας και ο αριθμός είναι μηδενικός», ενώ όπως υποστηρίζουν το πρόβλημα έγκειται στις καθυστερήσεις που θα προκύψουν στο ΑΣΕΠ από τον έλεγχο των δεκάδων χιλιάδων αιτήσεων από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Βέβαια, δεν γίνεται κουβέντα για το αν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα -πράσινο φως από θεσμούς, μνημονιακές υποχρεώσεις, κονδύλια- έχουν λυθεί.

Σιγή ιχθύος

Οι παλινωδίες στις δηλώσεις για τις μόνιμες προσλήψεις, οι τοποθετήσεις-πυροτέχνημα που μετά από λίγο ξεχνιούνται, αλλά κυρίως η σιγή ιχθύος που τηρεί το υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο πρόσληψης, τον αριθμό αλλά και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο συγκεκριμένο θέμα δεν βοηθούν ώστε να γίνουν πιστευτές οι προθέσεις της κυβέρνησης.

Στις αρχές Γενάρη, λίγο μετά το «φιάσκο» των 20.000 μόνιμων προσλήψεων που είχε τάξει ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης -μια υπόσχεση που έφυγε από το τραπέζι μαζί με την απομάκρυνσή του από το υπουργείο- ο Κώστας Γαβρόγλου επανήλθε στο θέμα σημειώνοντας ότι θα γίνουν προσλήψεις μέσα στην τριετία 2018-2020, χωρίς να αναφερθεί σε αριθμό.

Ακολούθησαν δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος δεν δίστασε να προαναγγείλει προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών εντός μίας εβδομάδας (!) επιδεικνύοντας τρομακτική άγνοια -σε περίπτωση που δεν ήταν πρόδηλη κοροϊδία- για τις χρονοβόρες διαδικασίες των μόνιμων προσλήψεων.

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα