το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Διαμαρτυρία για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιούλιος, 2017 - 13:49 | Στην Κατηγορία:

Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Η Β' ΕΛΜΕ Αιτ/νίας εκφράζει τη διαμαρτυρία της και την ανησυχία της για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας μοναχής Καφίδας Γεωργίας από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας μετά από την παραπομπή της σε αυτό από τον διευθυντή της ΔΔΕ Ευρυτανίας.

Η κατηγορία για την οποία καθαιρέθηκε τελικά η συνάδελφος σύμφωνα με ότι υποστηρίζει ο διευθυντής ΔΔΕ Ευρυτανίας, είναι ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείο της. Η συνάδελφος λοιπόν καθαιρέθηκε για μια ηρωική και αυτονόητη για έναν εκπαιδευτικό πράξη, γιατί θέλησε να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη μάθηση των παιδιών και των νέων μιας δυσπρόσιτης περιοχής.

Όπως έχουμε επισημάνει και σε παλιότερες ανακοινώσεις μας, οι τελευταίες πρακτικές λογιστικών περικοπών του υπουργείου σε σχολεία, τμήματα και ειδικότητες οδηγούν σε αργό θάνατο την Τεχνική Εκπαίδευση και όχι μόνο. Μάλιστα από τις πρακτικές αυτές πλήττονται περισσότερο απομακρυσμένα σχολεία, όπως αυτό που υπηρετούσε ως διευθύντρια η συνάδελφος.

Η Β'ΕΛΜΕ στέκεται απέναντι στην όποια μεθόδευση του υπουργείου που οδηγεί στο κλείσιμο σχολεία, τμήματα και ειδικότητες και απαιτεί:

  • το υπουργείο να σταματήσει να βλέπει λογιστικά εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • ο υπουργός παιδείας να ακυρώσει άμεσα την απόφαση της καθαίρεσης της συναδέλφου

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

                     


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Συγκρότηση ΔΣ

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας»

Για τα κενά στην Αιτωλοακαρνανία

Δήλωση του Κώστα Κορδάτου, Εκπροσώπου της Αγωνιστικής Ενότητας Καθηγητών Αιτω/νιας στο Δ.Σ Β' ΕΛΜΕ Αιτω/νιας