Ανακοίνωση

Η 2η συνεδρίαση  του Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18/9 και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :

Ενημέρωση-απολογισμός Εκτιμήσεις και αποτελέσματα των δράσεων της ΕΛΜΕ.: (Παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις για το νέο εξεταστικό και την αυτοαξιολόγηση, υπομνήματα με τα αιτήματα των σχολείων, συγκέντρωση στοιχείων από τα σχολεία, καταγγελίες  για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στην Ε.Α., ενημέρωση της ΟΛΜΕ για τα προβλήματα των σχολείων, ψήφισμα συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς της Κύπρου, ενημέρωση για τις αιτήσεις συναδέλφων στο ΓΛΚ κ.α.)

Λειτουργία σχολείων: ολιγομελή σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, ξένες γλώσσες, τάξεις υποδοχής, τμήματα ένταξης κλπ. Διαπιστώθηκε η άρνηση του υπουργείου και της ΠΔΕ στην έγκριση τους. Αποφασίσθηκε να επικαιροποιηθούν τα  στοιχεία από τα σχολεία και να γίνει νέα μαζική παράσταση στην ΠΔΕ την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη στις 2μμ.

Υπηρεσιακές μεταβολές Διαπιστώθηκε καθυστέρηση, αδιαφάνεια και αποφασίστηκαν παραστάσεις στις διευθύνσεις Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Προγραμματισμός Γ.Σ  της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη στις 7μμ στο 1ο ΓΕΛ Συκεών.

Εκδηλώσεις- συζητήσεις για επείγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και την επεξεργασία και προβολή των θέσεων μας  σε συνεργασία με τις άλλες ΕΛΜΕ-Θ με θέματα:

α. Νέο λύκειο -εξεταστικό  αρχές Οκτώβρη

β. Αυτοαξιολόγηση-Αξιολόγηση τέλος Οκτώβρη  και

γ. Μαθητεία  στα μέσα Νοέμβρη

Δράσεις για διορισμούς – αναπληρωτές Συλλαλητήρια: Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη και  Παρασκευή 5 Οκτώβρη. Οργάνωση σύσκεψης με τους άλλους εκπαιδευτικούς φορείς και τους φορείς των αναπληρωτών την Τρίτη 25 /9 στις 7μμ. στην ΕΔΟΘ. Αποφασίσθηκε να προβληθεί το αίτημα της ισότιμης συμμετοχής των αναπληρωτών στις εκλογές για τα Υ.Σ.

Νέος τρόπος εγγραφής στα εσπερινά: αποφασίσθηκε η  έκδοση σχετικής ανακοίνωσης με αίτημα την ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου.

"Κοινωνικά φροντιστήρια" από τους δήμους: αποφασίσθηκε η  έκδοση σχετικής ανακοίνωσης

Πολιτιστικές δράσεις: αποφασίσθηκε να γίνει κάλεσμα στους συναδέλφους για την επανασύσταση της πολιτιστικής ομάδας και την προετοιμασία του σχεδιασμού των πολιτιστικών δράσεων της ΕΛΜΕ  για τη νέα περίοδο (Δευτέρα 1 Οκτώβρη στις 7μμ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ)

Δηλώσεις Τσίπρα - Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: έγινε συζήτηση για τις αναφορές και εξαγγελίες που αφορούν την Εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και αποφασίσθηκε η  έκδοση ανακοίνωσης.

Δηλώσεις απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών: έκδοση ανακοίνωσης με αίτημα την ανάκληση της ισχύουσας εγκυκλίου Λοβέρδου και επαναφορά των προηγούμενων.

Επέτειος δολοφονίας Φύσσα: έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

Ενημερώνουμε ότι οι συνεδριάσεις του ΔΣ γίνονται κάθε δεύτερη Τρίτη στις 7 μμ. (επόμενη συνεδρίαση Τρίτη 2 Οκτώβρη) στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Είναι ανοικτές για τους συναδέλφους, οι οποίοι μπορούν και να προτείνουν θέματα για συζήτηση.

Παρακαλούμε τους συλλόγους να ορίσουν τους συναδέλφους που θα λειτουργούν ως «σύνδεσμοι» με την ΕΛΜΕ.

Ευχόμαστε δημιουργική και αγωνιστική σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη σε όλους και όλες!

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4