Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Τι απαντά η ΠΕΣΣ στον υπουργό Παιδείας για τις νομικές ενέργειες που έχει ασκήσει

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιούλιος, 2018 - 09:59 | Στην Κατηγορία:

Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων

Η ΠΕΣΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να απαντήσει στη σημερινή αδικαιολόγητα επιθετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις νομικές ενέργειες που έχουν ασκηθεί από την πλευρά  μας - υλοποιώντας την ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  (24ης Μαρτίου 2018) και τις επανειλημμένες ΟΜΟΦΩΝΕΣ Αποφάσεις του ΔΣ -  για την προάσπιση των έννομων συμφερόντων των μελών μας.

Για  αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Η ΠΕΣΣ έχει ασκήσει,  από 29 Ιουνίου 2018, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ): α) αίτηση ακυρώσεως και β) αίτηση αναστολής.

2) Η Αίτηση ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο ΣτΕ την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018.

3) Η Αίτηση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ θα συζητηθεί εντός του Ιουλίου, για αυτό το λόγο δεν δόθηκε, προφανώς,  η προσωρινή Διαταγή.

Η ΠΕΣΣ χωρίς  «υποδείξεις»  λειτουργεί πάντα με υπευθυνότητα και αναλαμβάνει την ευθύνη να τοποθετείται στα εκπαιδευτικά ζητήματα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης. Παράλληλα θα προασπίζουμε τα δίκαια συμφέροντα  των μελών μας, με κάθε νόμιμο τρόπο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΣΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΗ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΤΟΤΑ

Η ανακοίνωση της ΠΕΣΣ σε pdf

Επισυνάψεις:

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.