το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος ΠΕ Σύρου, Τήνου, Μυκόνου: 3ωρη στάση την Παρασκευή - Όλοι στο δρόμο, όλοι στις κινητοποιήσεις


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Μάρτιος, 2018 - 18:14 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Η συμμετοχή εκαντοντάδων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 2 και 9 Μάρτη αποτέλεσαν ένα ελπιδοφόρο βήμα του εκπαιδευτικού κινήματος που έθεσε επιτακτικά το ζήτημα των μόνιμων και μαζικών διορισμών στο δημόσιο σχολείο. 

Ξεπερνώντας τη διστακτικότητα των επίσημων συνδικαλιστικών ηγεσιών, ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων συλλόγων και ΕΛΜΕ και οι πρωτοβουλίες αγώνα των ίδιων των αναπληρωτών κατέδειξαν ότι ο αγώνας για μαζικούς διορισμούς μπορεί να γίνει κτήμα των ίδιων των εκπαιδευτικών, να γίνει τολμηρός, ανυπάκουος και νικηφόρος ταυτόχρονα.

Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια επιμονή και με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα. Η παρελκυστική πολιτική του υπουργείου για δήθεν ανακοίνωση διορισμών τον Οκτώβρη (αφού ξεκινήσουν δηλαδή τα σχολεία!), επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι μόνο με αγώνα μπορεί να ηττηθεί η αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ.

Διεκδικούμε, με βάση και την απόφαση της συνέλευσης αγώνα στο υπουργείο στις 2 Μάρτη:

- Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.

- Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

- Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.

- Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς

- Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ

Σε αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογος μας προκηρύσσει επιπρόσθετη τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 16 / 3 για όλους τους συναδέλφους της πρωϊνής και ολοήμερης ζώνης . Με βάση την ήδη προκηρυγμένη τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ ( A.Π 568 7/3/ 2018) υπάρχει η δυνατότητα 24ωρης απεργίας για όσους συναδέλφους / ισσες μας επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας .

Όλοι στο δρόμο, όλοι στις κινητοποιήσεις.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σύλλογος ΠΕ Σύρου - Τήνου - Μυκόνου: Να αποφασίσει ΑΜΕΣΑ η ΔΟΕ απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στις 9/3

Καμιά αναμονή – κλιμάκωση του αγώνα για μαζικούς διορισμούς με νέα απεργία την Παρασκευή 9/3

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Ν. Αιγαίου 13:30 στις 23/2 - Για μόνιμους διορισμούς

Κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Π.Ε Σύρου- Τήνου-Μυκόνου και της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων .

Σύλλογος ΠΕ Σύρου - Τήνου - Μυκόνου: Ψήφισμα συμπαράστασης στη συνάδελφο Μαρία Φανακίδου

  Στηρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη συνάδελφο, καθηγήτρια μουσικής που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της απείθειας και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος αστυνομικού, η οποία εργάζεται ως αναπληρώτρια σε δημοτικά σχολεία της Ξάνθης. Η περιπέτειά της άρχισε όταν θέλησε να χρησιμοποιήσει για τη μετακίνησή της λεωφορείο που εκτελούσε σχολικό δρομολόγιο, το οποίο και μεταφέρει δωρεάν μαθητές από και προς τα σχολεία, έχοντας πληροφορηθεί από υπάλληλο του ΚΤΕΛ ότι ως εκπαιδευτικός δικαιούται δωρεάν μετακίνηση με τα σχολικά δρομολόγια.