Σύλλογος ΠΕ Πάρου- Αντίπαρου

“Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των συναδέλφων που  ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και την ελεύθερη έκφραση γνώμης”

Χαιρετίζουμε την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου,  μετά από 6 χρόνια ταλαιπωρίας, για τους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετών του ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας που είχαν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών, αναφέρονταν η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Βέβαια,  οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να βαθμολογήσουν όπως αυτοί έκριναν, λαμβάνοντας υπόψη τους και τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Γ΄ Αθήνας.

Αντίστοιχη δικαίωση αναμένουμε και για τους αγωνιστές συναδέλφους Σεραφείμ Ρίζο και Ηλία Σμήλιο που διώκονται  για ανυπόστατες κατηγορίες ή ύστερα από ανώνυμες καταγγελίες…

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Πάρου-Αντιπάρου «Π.Καλλιέρος»  δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του και απαιτεί την άμεση παύση των διώξεων και την απαλλαγή τους.

Ο συνάδελφος Σεραφείμ Ρίζος  κατηγορείται, έπειτα από μήνυση χρυσαυγίτη, ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να τον προπηλακίσουν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.  Εκείνη την περίοδο, που υπήρχαν μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια, μέλη της  Χρυσής Αυγής οργάνωναν επιθέσεις στην πόλη των Χανίων προσπαθώντας  να  τρομοκρατήσουν  όποιον συμμετείχε σε αυτές.  Με τη μήνυση αυτή το μέλος της Χ.Α. προσπαθεί να παρουσιαστεί αντί για θύτης ως «θύμα».

Οι εκπαιδευτικοί όπως φάνηκε και πρόσφατα στο Πέραμα αποτελούν προσφιλή στόχο της Χ.Α. γιατί έχουν αποτελέσει, όλα αυτά τα χρόνια, φραγμό στις πολιτικές των μνημονίων και της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης όπως, επίσης, και μόνιμο εμπόδιο στο να εμπεδωθούν στα σχολεία ρατσιστικές λογικές αποκλεισμών, παλεύοντας για μια παιδεία ανοιχτή για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο, φυλή, τάξη ή καταγωγή. Οι επιθέσεις αυτές αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την ανάγκη για επαγρύπνηση και αντίσταση στη ναζιστική και φασιστική πρακτική και ιδεολογία.

Ο  συνάδελφος και πρώην μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Ηλίας Σμήλιος, μέλος του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, με μήνυση, ύστερα  από ανώνυμη καταγγελία, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για προκαταρκτική εξέταση.

Είναι σαφές ότι γίνεται προσπάθεια να εκφοβιστεί-σπιλωθεί ο συνάδελφος και  να μπουν στο στόχαστρο συνολικά οι λαϊκές κινητοποιήσεις που το τελευταίο διάστημα με μαχητικό και αποφασιστικό τρόπο αντιστέκονται στα σχέδια της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των τραπεζών για λεηλασία της λαϊκής περιουσίας.

ΕΥΤΥΧΏΣ, ο διωκόμενος εκπαιδευτικός δεν πτοείται και συνεχίζει να αντιδρά!  Κάθε Τετάρτη, μετά τη δουλειά, μαζί με άλλους εργαζόμενους, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και νέους πηγαίνει στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης και απαιτεί να μπει φραγμός στους πλειστηριασμούς.

Υπενθυμίζουμε  ότι  οι δημοκρατικές συνειδήσεις δεν τρομοκρατούνται με μηνύσεις και απειλές.

Απαιτούμε την τελική απαλλαγή των συναδέλφων από κάθε δίωξη!

γιατί ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΚΑΙΩΣΗ!

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4