Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής Ο Σωκράτης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει το γεγονός ότι συνάδελφοι αναπληρωτές Π.Ε. σε ολιγοθέσια σχολεία είναι αναγκασμένοι να κάνουν υπερωρίες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε μαθήματα ειδικοτήτων. Από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, στους Αγίους Αποστόλους, τη Μαλακάσα  και το ειδικό σχολείο Χαλκουτσίου, οι συνάδελφοι  έχουν δουλέψει πάνω από δυο μήνες από  1-5 ώρες υπερωρίες εβδομαδιαία.

Στην εργασιακή ομηρία στην οποία έχει καταδικάσει η κυβερνητική πολιτική τους συνάδελφους αναπληρωτές έρχεται να προστεθεί και η τσάμπα εργασία με τη «βούλα» της Ε.Ε., αφού είναι δεδομένη η άρνηση του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ να καταβάλει τις δεδουλευμένες υπερωρίες στους αναπληρωτές δασκάλους. Είναι απαράδεκτο το πώς, μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ της ΕΕ, ανατρέπονται κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και δεν επιτρέπεται η αυτονόητη πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και των υπερωριών των αναπληρωτών. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως δεν έχουν οριστεί συγκεκριμένες προθεσμίες και διαδικασίες προκειμένου να καταβληθούν οι υπερωρίες αυτές σίγουρα μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Για το Δ.Σ

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4