Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος ΠΕ Νέας Σμύρνης: Καταδικάζουμε την φασιστική επίθεση ενάντια στα μέλη της ΠΕΝΕΝ


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτώβριος, 2017 - 09:51 | Στην Κατηγορία:

Σύλλογος ΠΕ Νέας Σμύρνης

Ενημερωθήκαμε από το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ ότι μέλη του σωματείου, δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 την ώρα που τοποθετούσαν σε διάφορα σημεία του Πειραιά αφίσες που έχει βγάλει η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά σχετικά με την εκδήλωσή της για την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ρωσία του 1917.

Μια φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, κατέστρεφαν αφίσες και έξω από τον Οίκο Ναύτη επιτέθηκαν στο κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ  χρησιμοποιώντας απειλές και σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα!

Καταδικάζουμε αυτές τις φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών. Στηρίζουμε την ΠΕΝΕΝ στην συμμετοχή και την δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα.

Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες. Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση.

Όλα τα συνδικάτα πρέπει να πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό, να συντονίσουν και να αναπτύξουν την δράση τους με το αντιφασιστικό κίνημα για να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Για να δοθεί αποφασιστική μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.

 

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα