Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος ΠΕ Λήμνου: Να καλυφθούν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος, 2017 - 08:08 | Στην Κατηγορία:

Σύλλογος ΠΕ Λήμνου

  Βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό της σχολικής χρονιάς και υπάρχουν σχολεία στη Λήμνο που λειτουργούν με προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών.

  Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Σχολείο του Μούδρου εξακολουθεί να παραμένει κλειστό από την αρχή της σχολικής χρονιάς το Τμήμα Ένταξης, παρόλο που υπάρχουν παιδιά με διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ που χρειάζονται τη βοήθεια του Τμήματος Ένταξης. Επιπλέον λείπει εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας μετά την άδεια μακράς διάρκειας που πήρε η συνάδελφος της ειδικότητας αυτής. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μαθητές του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου του Μούδρου δεν έκαναν Αγγλικά την περσινή χρονιά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού, ενώ μένουν σήμερα ακάλυπτες ώρες για την Αγγλική Γλώσσα και στα Δημοτικά Σχολεία Κοντιά και Νέας Κούταλης.

  Έλλειψη σε δάσκαλο έχει το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κούταλης, επίσης λόγω άδειας μακράς διάρκειας της συναδέλφου που υπηρετούσε στο σχολείο αυτό.

  Παράλληλα, παραμένει χωρίς νηπιαγωγό Παράλληλης Στήριξης το Νηπιαγωγείο Ατσικής.

  Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση αυτή και ζητούμε το διορισμό ενός δασκάλου γενικής αγωγής, ενός δασκάλου ειδικής αγωγής, μιας νηπιαγωγού για Παράλληλη Στήριξη και ενός εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών των σχολείων της Λήμνου.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα