ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. « η Αθηνά »

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ! ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ, ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΗ 3μμ

Το Υπουργείο Παιδείας και η Α’ Διεύθυνση ανακοίνωσαν ξαφνικά, λίγο πριν τον προσδιορισμό των υπεραριθμιών στα ΠΥΣΠΕ, ότι ανακάλυψαν διοικητικές παρατυπίες στο θεσμικό καθεστώς λειτουργίας συγκεκριμένων Τμημάτων Ένταξης, τα οποία λειτουργούν εδώ και είκοσι χρόνια κανονικά, και αποφάσισαν να αποκαταστήσουν τη «νομιμότητα» δια του κλεισίματός τους! Πρόκειται για μια ανερυθρίαστη, παράτυπη, διοικητικά και νομικά έωλη προσπάθεια περικοπής τμημάτων και οργανικών θέσεων στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής Αγωγής. Στην Α’ Διεύθυνση πέντε (5) είναι τα τμήματα ένταξης που στοχοποιούνται και πανελλαδικά δώδεκα (12).

Στο σύλλογο μας αυτή η επίθεση σημαδεύει τα τμήματα ένταξης των 102 , 142 ΔΣ Αθηνών και του 9 ΔΣ Γαλατσίου. Αυτά τα τμήματα ένταξης που εδώ και δεκαετίες λειτουργούν κανονικότατα με παιδιά και εκπαιδευτικούς, επιχειρείται να καταργηθούν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν τις οργανικές τους θέσεις σε αυτά βρίσκονται απέναντι στο φάσμα της απώλειας των θέσεών τους στις οποίες είναι τοποθετημένοι έπειτα από αποφάσεις της πολιτείας. Είναι επίσης σαφές ότι τα  τμήματα αυτά  λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια με όλες τις  προϋποθέσεις που θέτει η σχετική νομοθεσία. Τα σαθρά και έωλα επιχειρήματα της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου που εδώ και πολύ καιρό σέρνει  το χορό των περικοπών σε βάρος των παιδιών με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες, κατ’ εντολή των οδηγιών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, δεν έχουν καμιά βάση.

Δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε να κλείσει με αυτό τον τρόπο ούτε ένα τμήμα ένταξης! Και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για αυτό!

Δηλώνουμε ότι δε θα αποδεχτούμε να βγουν οργανικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που κατέχουν οργανική θέση σε τμήματα που ήταν πάντα σε λειτουργία! Δε θα αφήσουμε χωρίς υποστηρικτικές δομές δεκάδες μαθητές και μαθήτριες που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης!

Γι’ αυτό δε θα δεχτούμε και δε θα επιτρέψουμε να υπάρξει συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για τέτοιο θέμα! Και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για αυτό!

Απαιτούμε από το Υπουργείο να προχωρήσει σε όλες τις τυπικές διαδικασίες  (ΦΕΚ ή ότι άλλο απαιτείται) για την πλήρη κατοχύρωση των συγκεκριμένων τμημάτων ένταξης! Οποιαδήποτε καθυστέρηση αποτελεί απόπειρα να μπει λουκέτο στα τμήματα αυτά και εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών.

Απαιτούμε από το Διευθυντή εκπαίδευσης, αλλά και τα μέλη του ΠΥΣΠΕ  να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία προσδιορισμού υπεραριθμίας συναδέλφων από τμήματα ένταξης που όλοι γνωρίζουν ότι λειτουργούν χρόνια τώρα, ειδάλλως θα φέρουν οι ίδιοι ακέραια την ευθύνη για όλες τις παράτυπες και παράνομες διαδικασίες που θα προκύψουν από αυτήν την απόφαση και τώρα και στο μέλλον. Κυρίως όμως τους καλούμε να μην αναλάβουν την ευθύνη του κλεισίματος ενεργών τμημάτων ένταξης χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τις διοικητικές παρατυπίες, γιατί αυτό αποτελεί παιδαγωγικό ατόπημα !

Πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 3μμ στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Αθήνας που συνεδριάζει. Καλούμε και τους άλλους συλλόγους της Αθήνας να συμμετέχουν.

Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, τη ΔΟΕ, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε συντονισμένο αγώνα και κινητοποιήσεις για να προστατεύσουμε το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Γενική και Ειδική Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4