Σύλλογος ΠΕ Χανίων

3/ΩΡΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Ε.Π.Ε, ΧΑΝΙΩΝ 8.00-11.00

3/ΩΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ ΤΙΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ 11.00-2.00

ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1.00-4.00

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου χαιρετίζει τις μαζικές μαχητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων για το ζήτημα των μόνιμων διορισμών και ιδιαίτερα τη συμμετοχή των αναπληρωτών συναδέλων μας.

Την Παρασκευή 16 Μάρτη στη συνάντηση με τη ΔΟΕ ο Υπουργός δήλωσε ότι ούτε και φέτος θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Για να αιτιολογήσει την πολιτική του επικαλέστηκε τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τον ασφυκτικό έλεγχο από τους θεσμούς.  Για μια ακόμη φορά είπε ότι μετά  τον Οκτώβρη θα ανακοινωθεί τριετές πρόγραμμα διορισμών στην εκπαίδευση προσπαθώντας να συνδέσει τους διορισμούς με τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης , την εφαρμογή της αξιολόγησης των στελεχών και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις για τη χρόνια αδιοριστία, την εργασιακή ανασφάλεια και περιπλάνηση, τα μειωμένα ασφαλιστικά , εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών συναδέλφων μας, που έφτασαν τις 15.500 στην Π.Ε, και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, αφορούν όλους μας. Διανύουμε την 8η  συνεχή χρονιά που δεν έγινε ούτε ένας μόνιμος διορισμός. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στη απόλυτη αθέτηση της υπόσχεσης για 20.000 μόνιμους διορισμούς.

Αντίθετα με νομοθετικές ρυθμίσεις επιχειρεί να περιορικόψει  θέσεις  εργασίας (τριμελείς επιτροπές του Π.Δ 79 – συγχωνεύσεις- ελάχιστος αριθμός 14 για τα νηπιαγωγεία, , απουσία υπεύθυνου στο ολοήμερο κ.τ.λ.)

Το αίτημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας προσοντολογίου.

Απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβέρνησης ,Ε.Ε , Ο.Ο.Σ.Α πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας. Ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς ,  διορισμό όλων των αναπληρωτών, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των συναδέλφων μόνιμων και αναπληρωτών. Να συνδεθεί με τον αγώνα ενάντια στο σχέδιο νόμου για τις υποστηρικτικές δομές και την κατάργηση του Π.Δ. 79, και τις θέσεις του κλάδου για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίηση 24/ωρης απεργιακής δράσης ,και επεκτείνει την 3/ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΔΟΕ τις τρείς πρώτες ώρες του πρωινού προγράμματος ( 11.00-2.00) και τις τρεις πρώτες του απογευματινού ( 1.00-4.00), κηρύσσοντας 3/ωρη στάση εργασίας  8.00 – 11.00, την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Αγοράς στις 12.00μ. Καλύπτουμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα για να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την ίδια μέρα.

Παλεύουμε για:

• Μαζικούς , μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου.
  • Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Διορισμός όλων των αναπληρωτών.
  • Μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό.
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
  • Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Για το Δ.Σ.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4