Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος ΠΕ Γ. Σεφέρης: Σχετικά με την εγκύκλιο για την παραλαβή βιβλίων


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 - 11:47 | Στην Κατηγορία:

Σύλλογος ΠΕ Γ. Σεφέρης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι         

Το Υπουργείο Παιδείας, με την εγκύκλιο Φ31/92330/Δ1-1/6/2017, ορίζει ως ημέρες παράδοσης των σχολικών βιβλίων στις σχολικές μονάδες, τα χρονικά διαστήματα από 17 Ιουλίου 2017 μέχρι και 4 Αυγούστου 2017 και από 21 Αυγούστου 2017 μέχρι και 8 Σεπτεμβρίου 2017.

Με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από 1 μέχρι 8 Σεπτεμβρίου, τα Δημοτικά Σχολεία θα είναι κλειστά λόγω θερινών διακοπών.

Το Δ.Σ του  ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» :

1) Καταγγέλει την απόφαση του Υπουργείου  και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων παρέχοντας πλήρη συνδικάλιστική κάλυψη  να μην αναγκάσουν κανένα συνάδελφο να παραλάβει βιβλία  στο χρονικό διάστημα που από το ίδιο το υπουργείο ορίζεται ως χρόνος διακοπών.

2) Απαιτεί την απόσυρση της παραπάνω εγκυκλίου και την αποστολή και παραλαβή των βιβλίων  είτε μέχρι τις 21 Ιουνίου είτε από την 1 έως  10 Σεπτεμβρίου όπου οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να  βρίσκονται στα σχολεία τους . 

3) Θεωρεί  ότι με την παραπάνω απόφαση το υπουργείο σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη διανομή των βιβλίων επιχειρούν να δημιουργήσουν δεδικασμένα και να ανοίξουν τον δρόμο  για  την παραπέρα καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

4) Καλεί τη ΔΟΕ να παρέχει πλήρη  κάλυψη  στους συλλόγους διδασκόντων, που καταγγέλλοντας την παραπάνω εγκύκλιο δεν ορίσουν υπεύθυνους για την παραλαβή των βιβλίων  μέσα στις θερινές διακοπές.

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                         ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα