Σύλλογος ΠΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλή

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα!

Νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 25/4,  1.30μμ στα Προπύλαια      ενάντια στην ελαστική εργασία, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

για να αποσυρθεί το ν/σχέδιο για τις νέες δομές στην εκπαίδευση

ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση

για την ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημονίου και της νέας έκθεσης του ΟΟΣΑ

Διευκολυντική στάση εργασίας έως 3 ώρες για τη συμμετοχή των συναδέλφων

Από τα τέλη Φλεβάρη η εκπαίδευση, με καθοριστική τη συμμετοχή των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών – των χιλιάδων αναπληρωτών που ζουν για χρόνια στην ανασφάλεια και την περιπλάνηση, έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν μια μεγάλη μάχη που τάραξε τα νερά της ανημπόριας, της απογοήτευσης, της αναμονής. Συναντήθηκε με το φοιτητικό κίνημα και με πανεκπαιδευτικό συντονισμό άνοιξε ξανά το δρόμο του αποφασιστικού αγώνα και της σύγκρουσης με την εκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΟΟΣΑ. Αποδεικνύεται ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό και πως η αναμονή διευκολύνει μόνο την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να ολοκληρώσουν το σχέδιο κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν ξαναγυρίζουμε πίσω στην αδράνεια – δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας!

Χρειάζεται τώρα να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε αυτό τον αγώνα. Να απαντήσουμε στην κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας. Μας αφορά όλους και πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενάντια:

• Στη νέα οριστική έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική εκπαίδευση η οποία προβλέπει νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για την ολοκλήρωση του σχολείου της αγοράς.
  • Στο ν/σχέδιο για την αλλαγή στις δομές της εκπαίδευσης που φέρνει την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση μαζί με νέες περικοπές και την κατεδάφιση της ειδικής αγωγής.
  • Στην προσπάθεια διάσπασης των αναπληρωτών με την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης και τα κριτήρια του ΟΟΣΑ.
  • Στην επέκταση της ελαστικής εργασίας σε όλους τους χώρους εργασίας, την περικοπή των εργασιακών δικαιωμάτων και της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους – να συναντηθούμε στον αγώνα με τους συμβασιούχους στην Υγεία, του Υπ. Πολιτισμού και άλλους που κινητοποιούνται εκείνη τη μέρα, αλλά με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που κινητοποιούνται την ίδια μέρα ενάντια στο ξεπούλημα των μονάδων του λιγνίτη και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Στα σχέδια τους να απαντήσουμε με  συλλογικό, ανυποχώρητο αγώνα

ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί θα αποδεχτούν την πρόταση των 5ετών συμβάσεων, και θα υποχωρήσουν από το αίτημά τους για μόνιμους διορισμούς, στην κατεύθυνση που προτείνει ο ΟΟΣΑ και «σερβίρει» το Υπ. Παιδείας «διαφωνώντας». Η πρόταση αυτή δείχνει ότι υπολογίζουν και πιέζονται από τον αγώνα που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα. Προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις και να εμφανιστούν ότι υποχωρούν σε ενδιάμεσες «λύσεις». Η πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν όμως ανοίγει νέους κινδύνους και μας καλεί να απαντήσουμε. Με την πρόταση αυτή λοιπόν, ενώ από τη μια φαίνεται να δημιουργούνται όροι μιας σχετικής σταθερότητας από τη σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι αναπληρωτές, στην πραγματικότητα επιδιώκουν να μας βάλουν να αποδεχτούμε ένα νέο καθεστώς κατάργησης των μόνιμων διορισμών και άρσης της μονιμότητας για όλους τους συναδέλφους από δω και πέρα.

Δεν «τσιμπάμε» σε κάλπικες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις για νέο τρόπο διορισμού με το προσοντολόγιο. Είδαμε στην πράξη τι έγινε με την αναμονή και την αποδοχή των καθησυχαστικών υποσχέσεων και το σταμάτημα του αγώνα στους ΟΤΑ. Στις μόνιμες προσλήψεις στους ΟΤΑ που ανακοινώθηκαν μόλις το 5-7% των συμβασιούχων μπήκε στους προσωρινούς πίνακες των διοριστέων και επιβλήθηκαν χιλιάδες απολύσεις όλων των υπολοίπων!!!

Απαιτούμε τώρα: Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – Μόνιμο διορισμό όλων με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο αγώνας αυτός είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημονίου και του ανταγωνιστικού σχολείου της αγοράς που διαμορφώνει. Γι’ αυτό συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στις περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας με:

• Την απόσυρση του νομοσχέδιου για τις δομές στην εκπαίδευση και την αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, αξιολόγηση και εξωτερική αξιολόγηση
  • την μάχη για την άμεση εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής αποκλειστικά στα δημόσια νηπιαγωγεία με την υποδοχή όλων των παιδιών 4-6 ετών.
  • Τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων (3μελής επιτροπές του ΠΔ 79 κλπ).
  • Την υπεράσπιση της ειδικής αγωγής.
  • Την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μαζί με την εργασία των εκπαιδευτικών.

Συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στην νέα αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση συνολικά (το νέο Λύκειο, τη μαθητεία, το πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, το νόμο Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ και τις συγχωνεύσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση). Για αυτό δεν μπορεί παρά να είναι πανεκπαιδευτικός ο αγώνας.

Συνδέεται με τον αγώνα ενάντια την ελαστική και μαύρη εργασία παντού σε όλο το δημόσιο (συμβασιούχοι, ΕΣΠΑ, κοινωφελείς εργαζόμενοι, 2μηνα κλπ) αλλά και στον εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα πρέπει όλοι οι φορείς (σωματεία, ομοσπονδίες) να επιδιώξουν και να σχεδιάσουν το μέγιστο συντονισμό σε όλα τα επίπεδα με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.

Ο σύλλογος προκηρύσσει από 1 έως 3 ώρες στάση εργασίας, προσαρμόζοντας τες στο διδακτικό ωράριο του/της κάθε συναδέλφου/-ισσας, είτε στο τέλος του πρωινού προγράμματος είτε στο ολοήμερο, για να διευκολύνει τη συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4