Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

ΨΗΦΙΣΜΑ  συμπαράστασης σε αγωνιστή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα δικαστική δίωξη σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη και προσωπικά ενάντια στo μέλος του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης.

Η νέα αυτή δίωξη είναι η τρίτη που ασκείται από το Γενάρη του 2018 στη Θεσσαλονίκη και έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες στην Αθήνα, στην Πρέβεζα και το Άργος. Αποδίδονται κατηγορίες για μια σειρά από αδικήματα απλά και μόνο γιατί μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες υπεράσπισαν το δικαίωμα των εργαζόμενων και των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων στη λαϊκή κατοικία και περιουσία, απέναντι στη λεηλασία που ασκούν οι τράπεζες. Στον συνάδελφο Ηλία Σμήλιο αποδίδεται η κατηγορία για το ειδεχθές έγκλημα της «παρακώλησης διενέργειας πλειστηριασμού από κοινού στις » στις 28/9/2016, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη "εγκληματική" πράξη, να θυμίσουμε, αφορά την αποτροπή αρπαγής, από την  Τράπεζα Πειραιώς, του σπιτιού του Μιχάλη Π. και της πολυμελούς άπορης οικογένειάς του, με τον ίδιο κι ένα παιδί ΑΜΕΑ!

Στην Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με πρωτοφανή μαζικότητα και μαχητικά χαρακτηριστικά, δίνει με επιτυχία μια σημαντική μάχη ενάντια στα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγαλοσυμβολαιογράφων. Με τη δράση του προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις  και αναταράξεις και οδήγησε ακόμη και τους συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της χώρας να διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική πολιτική για τους πλειστηριασμούς και να απέχουν από αυτούς.

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ με τη συμμετοχή και την υποστήριξη πολλών συλλογικοτήτων  της πόλης, συνελεύσεων γειτονιάς, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων κ.ά., αγκαλιάστηκε από πλατιά στρώματα της  χειμαζόμενης κοινωνίας της πόλης. Εκατοντάδες άνθρωποι όχι μόνο απευθύνονται σ’ αυτόν για να ζητήσουν βοήθεια και αλληλεγγύη αλλά και συμμετέχουν στις δράσεις του ενάντια στην οικονομική βία που ασκείται σήμερα στην κοινωνική πλειοψηφία.

Η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), η Ε.Ε. και οι τραπεζίτες  άρχισαν να εφαρμόζουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμη και  για χρέη προς το δημόσιο (εφορίες, ταμεία, δήμοι) ώστε να μπορούν πιο εύκολα να αρπάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Ετοιμάζουν 130.000(!) πλειστηριασμούς μέχρι το 2021, στη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς λαϊκού πλούτου στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το κίνημα αυτό θεωρείται πραγματικά επικίνδυνο για την πολιτική τους.  Έτσι, μετά την αποτυχία συκοφάντησης και απαξίωσης του από την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, η επίθεση εναντίον του παίρνει τα γνωστά χαρακτηριστικά της αστυνομικής και δικαστικής δίωξης και καταστολής, με την ψήφιση και εφαρμογή του ιδιώνυμου και  την αστυνομική προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων, το ξύλο, τα χημικά και τις συλλήψεις των διαδηλωτών.

Γι αυτό είμαστε στο πλευρό του Ηλία Σμήλιου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, αλλά και τη συμφωνία μας με τον αγώνα και τους στόχους αυτού του κινήματος.

Απαιτούμε:

• την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέτασης και κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος του Ηλία Σμήλιου
  • την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.
  • Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

Οι  εργαζόμενοι στις  Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ ( Πυλαία, Ωραιόκαστρο, Ταγαράδες – Θεσσαλονίκης) έχουν κυριολεκτικά εξαναγκαστεί να προσφέρουν την εργασία τους «εθελοντικά», καθώς παρέμεναν για 3 μήνες απλήρωτοι.   Όλο αυτό το διάστημα, παρότι παρείχαν κανονικά τις υπηρεσίες τους όπως ακριβώς ορίζει η σύμβαση εργασίας τους και βρίσκονταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, η μοναδική απάντηση ήταν πως δεν υπάρχουν χρήματα και ότι ο μοναδικός υπαίτιος είναι το υπουργείο Οικονομικών. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασία με σκοπό να ασκήσουν πίεση εργοδοσία και λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για συνεχιστεί η προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων που μένουν στις δομές.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα, είναι χαρακτηριστικό των γενικότερων εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις: απλήρωτες υπερωρίες, «μπλοκάκι» αντί για ασφάλιση, αναγκαστικός «εθελοντισμός», 3μηνες συμβάσεις και ηθικοί εκβιασμοί στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης «φιλανθρωπίας». Στο όνομα της υποτιθέμενης «κοινωνικής προσφοράς» επιτελούνται συστηματικά σφοδρές καταπατήσεις της εργατικής νομοθεσίας (συνεχόμενες υπερωρίες, δουλειά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ή ακόμη και απλήρωτη εργασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα), που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του εθελοντισμού. Αυτό που τείνει να «ξεχνάει» επιμελώς η εκάστοτε εργοδοσία είναι πως πρόκειται για εργαζόμενους και όχι για εθελοντές.

Τι ισχύει όμως αναφορικά με την καθυστέρηση της χρηματοδότησης; Ο μόνος υπόχρεος έναντι των εργαζομένων είναι ο εργοδότης, δηλαδή η διοίκηση της ΜΚΟ, η οποία και οφείλει να καταβάλλει έγκαιρα τη μισθοδοσία τους, ανεξαρτήτως της ροής χρηματοδότησης. Το πώς θα ρυθμιστεί κάτι τέτοιο είναι ζήτημα της εργοδοσίας και όχι του εργαζόμενου, ο οποίος παρέχει κανονικά την εργασία του και δικαιούται να αμείβεται κανονικά. Εξάλλου, είναι αστείο να θεωρείται πως δεν υπάρχουν χρήματα στις ΜΚΟ που ασχολούνται με «το μεταναστευτικό», με την περίσσια των χρημάτων που ρέουν σε αυτό το τεράστιο πλυντήριο συνειδήσεων (ευρωπαϊκά κονδύλια και κρατικές επιδοτήσεις).

Δηλώνουμε την αμέριστη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΑΡΣΙΣ και να τους στηρίξουμε ενεργά στη δίκαιη διεκδίκησή τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ για νέα δίωξη κινήματος κατά πλειστηριασμών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει τη νέα δίωξη ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών με το σχηματισμό δικογραφίας για το δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, πρόεδρο του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης και δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος καλείται σε προκαταρκτική εξέταση για «παρακώλυση διενέργειας πλειστηριασμού από κοινού».

Η νέα δικογραφία που σχηματίσθηκε αυτεπάγγελτα αλλά παρέμενε μυστική για 1,5 χρόνο, αφορά την κινητοποίηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 28 Σεπτέμβρη 2016, μετά την έκκληση του Μιχάλη Π., πατέρα πολυμελούς οικογένειας (με τον ίδιο κι ένα παιδί ΑΜΕΑ), με την οποία ζητούσε να μην επιτρέψουμε να αρπάξει η Τράπεζα το σπίτι της οικογένειάς του. Η έκκλησή του προκάλεσε συγκίνηση αλλά και αγανάκτηση για την ανάλγητη πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. και η μαζικότατη συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης 400-500 εργαζόμενων, άνεργων, φοιτητών και δεν επέτρεψε την αρπαγή του σπιτιού. Η κινητοποίηση αυτή αποτέλεσε και το πρώτο μεγάλο βήμα για να δυναμώσει και να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που κατάφερε με δυναμικό κι ανυποχώρητο αγώνα να αποκαλύψει την πολιτική τους και δεν επέτρεψε την αρπαγή δεκάδων λαϊκών σπιτιών, μαγαζιών ή χωραφιών.

Αυτό το κίνημα θεωρείται επικίνδυνο όχι μόνο για την πολιτική της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας αλλά και συνολικά για την αντιλαϊκή πολιτική και την κοινωνική βαρβαρότητα που έχουν επιβάλλει στη ζωή μας γι’ αυτό και με κάθε τρόπο προσπαθούν να το σταματήσουν. Σήμερα που κυβέρνηση και Ε.Ε βάζουν σε εφαρμογή τη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς λαϊκού πλούτου στο κεφάλαιο, η αστυνομική βία και οι δικαστικές διώξεις φαίνεται να επιλέγονται ως βασικό όπλο για την επιβολή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την επέκτασή τους και για τα χρέη άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο και την επίτευξη του στόχου των 130.000 πλειστηριασμών μέχρι το 2021. Με την ψήφιση του Ιδιώνυμου, τη στοχοποίηση μελών του κινήματος, την ανοιχτή βία και τα χημικά των ΜΑΤ, τις συλλήψεις και δίκες διαδηλωτών, κυβέρνηση-Ε.Ε.-τραπεζίτες επιδιώκουν να κάμψουν τη λαϊκή αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δηλώνει τη συμπαράστασή του στον Ηλία Σμήλιο, γιατί δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αγωνιστεί, μαζί με πολλούς άλλους στη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα, για να σταματήσουμε το κοινωνικό έγκλημα των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, το κράτος και όλα τα αρπακτικά!

• Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέτασης, κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος του Ηλία Σμήλιου
  • Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.
  • Λέμε ΟΧΙ στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.

Καμιά ανοχή στη νοθεία, τη σήψη και στον εκφυλισμό στα συνδικάτα!

Κάτω τα χέρια από την Πανουτσάκου και τον Πατίδη!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει τη δίωξη σε βάρος της Βέτας Πανουτσάκου, Προέδρου της ΟΣΥΑΠΕ και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του Αντώνη Πατίδη, μέλους της ΕΕ της ΠΟΕ ΔΟΥ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και οι δύο εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ (συνδυασμό που στηρίζει το ΠΑΜΕ).

Η δίωξη γίνεται με βάση μήνυση που κατέθεσε ο κ. Βασίλης Σπανάκης, τώρα Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ) της Νέας Δημοκρατίας, εναντίον των συναδέλφων Πανουτσάκου και Πατίδη, επειδή στάθηκαν εμπόδιο στην επιχείρηση νοθείας και απάτης του στις αρχαιρεσίες που είχαν γίνει για νέο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (2-12-2016). (Είχε «συλληφθεί» στο τελευταίο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ να έχει «εκχωρήσει» διαβατήριο και κάρτα αντιπροσώπου σε έτερο σύνεδρο της ΔΑΚΕ, προκειμένου να ψηφίσει αντ’ αυτού (!!!), διότι εκείνος απουσίαζε…) Ο εν λόγω κύριος, αφού μετά από μερικούς μήνες επανήλθε στην ενεργό κομματική δράση, ως υπεύθυνος των ΕΚΟ, με τις ευλογίες του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, έφτασε να ζητάει και «τα ρέστα» από εκείνους που τον αποκάλυψαν.

Η κίνηση αυτή του στελέχους της ΝΔ πρέπει να βρει την πάνδημη καταδίκη των συνδικάτων. Δεν επιτρέπουμε καμία νομιμοποίηση στον εκφυλισμό και την παραχάραξη των διαδικασιών στα συνδικάτα. Καμία ανοχή στις δυνάμεις που αποδέχονται το χτύπημα της απεργίας μέσα από τη δήθεν «δημοκρατική» επιβολή υποχρεωτικής παρουσίας του 50% συν ένα, των οικονομικά τακτοποιημένων και την ίδια ώρα να διεκδικούν για τον εαυτό τους να ψηφίζουν από απόσταση δια αντιπροσώπου, νομιμοποιώντας κάθε νοθεία για να αλλοιώσουν – υφαρπάξουν συσχετισμούς!!! Ντροπή και αίσχος. Όλα αυτά δείχνουν τι συνδικαλιστικό κίνημα οραματίζεται και προωθεί, ακόμη και με μηνύσεις, η ΝΔ. Το κόμμα αυτό έχει βαρύτατες ευθύνες και οφείλει να «μαζέψει» το πολιτικό της τέκνο.

• Να βάλουμε τέλος στη νοθεία, στη σήψη και στον εκφυλισμό στα συνδικάτα!
  • Να φράξουμε τα σχέδια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού!
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
  • Εκφράζουμε την στήριξή μας στους συναδέλφους και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία, με το να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3