Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

(από την παράσταση διαμαρτυρίας των Σ. Ε. Π. Ε. της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας στην έδρα της Δ/νσης στις 26 – 9 – 2018)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 – 9 – 2018 παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. και εκπαιδευτικών – μελών των Σ. Ε. Π. Ε. της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας (Αμαρουσίου, «Γ. Σεφέρης» και «Ο Περικλής») με την παρουσία και συμμετοχή  των αιρετών μελών του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας τέθηκαν από την πλευρά των εκπαιδευτικών σωματείων τα ακόλουθα:

Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των συναδέλφων – μελών των  σωματείων  μας αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας υπό τις εντολές του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και της Προϊσταμένης Εκπ/κών θεμάτων της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, σε σχέση με τη διαχείριση της κάλυψης των λειτουργικών κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Δ/νσης και των υπηρεσιακών μεταβολών (μονίμων εκπαιδευτικών, λειτουργικές υπεραραριθμίες, αναρτήσεις λειτουργικών κενών, τοποθετήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών από άλλα ΠΥΣΠΕ, ικανοποίηση αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, τοποθετήσεις αναπληρωτών κ.λπ.) καταγγείλαμε για άλλη μια φορά τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, διότι κατάφορα παραβιάζονται εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εκπαιδευτικών, ενώ λειτουργούν (οι διαδικασίες αυτές)  παντελώς απαξιωτικά απέναντι στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, και  αντανακλούν ξεκάθαρα το πνεύμα των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων των τελευταίων πολλών χρόνων, που μεταξύ άλλων προσπαθούν να επιβάλουν στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα, μέσω των λεγόμενων ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τη λογική των εκπαιδευτικών – εργαζόμενων πολλών ταχυτήτων. Με τον τρόπο αυτό εξυπηρετείται  παράλληλα το κυβερνητικό αφήγημα της κανονικότητας «με όλους τους εκπαιδευτικούς από την πρώτη μέρα στα σχολεία», πράγμα που είναι για ακόμη μια χρονιά παντελώς ψευδές και ανυπόστατο, αφού για μια ακόμα σχολική χρονιά δεν υπάρχουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι με ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις (παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας  των σωματείων μας, αναδείξαμε το γεγονός των επανειλημμένων λαθών και παρατυπιών – παρανομιών από την πλευρά της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε ότι αφορά τη διαχείριση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (λειτουργικές υπεραραριθμίες, αναρτήσεις λειτουργικών κενών, τοποθετήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών από άλλα ΠΥΣΠΕ, ικανοποίηση αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, τοποθετήσεις αναπληρωτών κ.λπ.), δυστυχώς ως αυτή τη στιγμή παρατηρούνται τα ίδια φαινόμενα λαθών (παρατυπιών – παρανομιών) και συνεχών αλλαγών στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών), οι οποίες όχι μόνο δε δικαιολογούνται αλλά γίνονται και υπό το καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας με τηλεφωνικές εντολές της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας προς τις/τους εκπαιδευτικούς (μετακινήσεις μονίμων εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου, ενώ συμπλήρωναν ωράριο στα σχολεία που είχαν τοποθετηθεί, μετακινήσεις αναπληρωτών για κάλυψη λειτουργικών κενών χωρίς αυτά να ανακοινώνονται, μετακινήσεις εκπαιδευτικών με την αιτιολογία από την πλευρά της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας ότι γίνονται κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων, χωρίς αυτό να συμβαίνει πάντοτε, ανά Δήμο ή Δημοτική ενότητα Δήμου, τοποθετήσεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου γερμανικής για να δώσουν ωράριο σε ολοήμερα τμήματα σχολείων που δεν έχουν καν γερμανικά στο πρωινό πρόγραμμα, συμπλήρωση ωραρίου των εκπαιδευτικών των εικαστικών κυρίως στα ολοήμερα ενώ παραμένουν πρωινά τμήματα σχολείων χωρίς εικαστικά κ.ά.).

Επίσης τέθηκε το θέμα της ύπαρξης κενών – ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας καθώς και Ε. Β. Π. για τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που το έχουν ανάγκη, παρά τις μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών των προηγούμενων ημερών, καθώς και το θέμα των πιέσεων από την πλευρά της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας για τη λειτουργία των σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής από την πρώτη ημέρα ανοίγματος των σχολείων σε πλήρη ανάπτυξη και την αποστολή των ωρολογίων προγραμμάτων από τα σχολεία προς έγκριση από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης τονίσαμε ότι συνεχίστηκε και φέτος το απαράδεκτο αντιπαιδαγωγικό και αντεργατικό μέτρο του διαμοιρασμού των εκπαιδευτικών σε περισσότερα του ενός παιδιά (μαθητές/μαθήτριες) που χρήζουν πλήρους και αποκλειστικής παράλληλης στήριξης, ενώ υπάρχουν ακόμα κενά στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, φυσικής αγωγής) τα οποία επιχειρεί να καλύψει η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας εκ των ενόντων (με μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο κ.λπ.) χωρίς να υπολογίζονται ουσιαστικά (από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και από το ΥΠΠΕΘ) τα δεκάδες κενά που έχει η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε εκπαιδευτικούς παράλληλής στήριξης. Μάλιστα τονίσαμε ότι η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας οφείλει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της σε ότι αφορά τις εισηγήσεις για διαμοιρασμό των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης σε περισσότερα του ενός παιδιά χωρίς να ζητά από τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων να αναλάβουν μερίδιο της ευθύνης αποφασίζοντας για κάτι που είναι βαθιά αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό και δεν αποτελεί πεδίο ευθύνης τους.

Τέλος τονίσαμε ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας είχε προχωρήσει σε έναν ορθότερο σχεδιασμό – προετοιμασία  των ενεργειών της από το καλοκαίρι και το ΥΠΠΕΘ είχε φροντίσει αντί για προσλήψεις αναπληρωτών να έχει προβεί σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Οι απαντήσεις που λάβαμε από τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε ότι αφορά τα κενά – ελλείψεις που υπάρχουν στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας αυτή τη στιγμή είναι ότι η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας χρειάζεται και ζητά αυτή τη στιγμή 5 δασκάλους (γενικής αγωγής) ΠΕ70, 3 νηπιαγωγούς ΠΕ60, 2 εκπαιδευτικούς μουσικής, 3 εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, 5 εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, ενώ αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης (έχουν ήδη προσληφθεί 66 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης που δίνουν το ωράριό τους σε περισσότερα του ενός παιδιά, ενώ το σύνολο των εγκεκριμένων από το Κ. Ε. Δ. Δ. Υ. Β΄ Αθήνας αιτήσεων για πλήρη παράλληλη στήριξη σε μαθητές της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας ανέρχεται στις 298). Ακόμα ο Δ/ντής εκπ/σης υπεραμύνθηκε των διαδικασιών που ακολούθησε και ακολουθεί η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε ότι αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές – τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) και μας είπε ότι σε ότι αφορά τις παράλληλες στηρίξεις και το διαμοιρασμό των ωρών τους σε περισσότερα του ενός παιδιά αποφασίστηκε κατόπιν εισήγησης της επιτροπής που συστήθηκε για το λόγο αυτό και αποτελείται από την αναπληρώτρια προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας τους σχολικούς συμβούλους της περιοχής και τον ίδιο, έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης των μαθητών που χρήζουν ανάγκη παράλληλης στήριξης και των αναγκών των σχολείων που αυτοί φοιτούν.

Για άλλη μια φορά δηλώσαμε ότι δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που λάβαμε στα ερωτήματα και τις διεκδικήσεις που θέσαμε στο Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και δηλώσαμε ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις απέναντι στις αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που υλοποιούνται από την κυβέρνηση και το ΥΠΠΕΘ καλώντας τους εκπαιδευτικούς – μέλη των σωματείων μας να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση των Σ. Ε. Π. Ε. της Αττικής στο ΥΠΠΕΘ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 – 9 – 2018 στις 13:30 (ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις ώρες του απογευματινού κύκλου) για όλα τα παραπάνω και ακόμα για:

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!
  • Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών με βάση το έτος λήψεως πτυχίου και την προϋπηρεσία για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή!
  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, Λύκεια και Γυμνάσια! Να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς!
  • Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ!
  • Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη!
  • Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Σ.Ε.Π.Ε. – ΕΛΜΕ  της Αττικής ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  28 – 9 – 2018  ΣΤΙΣ  13:30.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3