το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος γονέων 73ου δημοτικού σχολείου Αθήνας: Συμπαράσταση σε όλους όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην μόρφωση


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 - 13:59 | Στην Κατηγορία:

Σύλλογος γονέων 73ου δημοτικού σχολείου Αθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 73ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

Με αφορμή τη στοχοποίηση συνανθρώπων μας, από εκπροσώπους φασιστικών ομάδων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 73ου Δημοτικού σχολείου εκφράζει τη συμπαράστασή του, σε όλους όσους αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση.

Η προσπάθεια εκφοβισμού εκπαιδευτικών ή/και εκπροσώπων του γονεϊκού κινήματος, αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.

Τα σχολεία είναι ο φυσικός χώρος όλων των παιδιών. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, στους οποίους εμπιστευόμαστε τη μόρφωση αλλά και ευρύτερη καλλιέργεια των παιδιών μας, όλοι εμείς οι εκπρόσωποι των συλλόγων, διεκδικούμε την ίση μεταχείριση όλων των παιδιών ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκεύματος ή άλλου κοινωνικού διαχωρισμού. Αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία και υποστηρίζουμε τα δικαιώματα όλων των παιδιών στη μόρφωση.Δικαιώματα που απορρέουν από το Ελληνικό Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και τον Αντιρατσιστικό νόμο (Ν.4285/2014–Καταπολέμηση ρατσισμού & ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου). Δεν θα επιτρέψουμε σε τέτοια φαινόμενα να μας φοβίσουν και να επηρεάσουν τις αποφάσεις και τις δράσεις μας.

Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τη μάχη κατά του ρατσισμού και του φασισμού μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. Κάθε αδράνεια κοινωνική και ατομική ενισχύει τις ρατσιστικές αντιλήψεις που εδράζονται στο μίσος για το διαφορετικό, τον άλλο, τον ξένο.

Δεν θα επιτρέψουμε ξενοφοβικές αντιδράσεις να αγγίξουν τις ψυχές των παιδιών μας.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 73ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα