Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλογος Εκπ/κων ΠΕ Αμαρουσίου: Απαιτούμε πλήρη κάλυψη των μαθητών παράλληλης στήριξης – Όχι στο μοίρασμα των ωρών των εκπ/κών σε πάνω από έναν μαθητή


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος, 2017 - 19:46 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Προς:
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.
Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας
ΥΠΠΕΘ
Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε.
Ενώσεις Γονέων Δήμων: Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πεύκης – Λυκόβρυσης,
Μελισσίων – Πεντέλης  

ΘΕΜΑ: «Απαιτούμε και διεκδικούμε πλήρη κάλυψη των μαθητών μας που χρήζουν παράλληλης στήριξης – ΟΧΙ στο μοίρασμα των ωρών των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης σε περισσότερους από έναν μαθητή/μαθήτρια». 

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 14:00 με πρόσκληση του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας συγκλήθηκε σε συνεδρίαση στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο, την Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας και τους σχολικούς συμβούλους Γενικής και Ειδικής Αγωγής της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας με θέμα τον «διαμοιρασμό» του ωραρίου των 60 αναπληρωτών που προσλήφθηκαν για παράλληλη στήριξη των μαθητών (που χρήζουν παράλληλης στήριξης)  στις 268 εγκεκριμένες από το ΚΕΔΔΥ καιτο ΥΠΠΕΘ περιπτώσεις μαθητών της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας που χρειάζονται πλήρη κάλυψη από εκπ/κούς (δασκάλους) παράλληλης στήριξης. 

Πριν αρχίσει η συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας δηλώνοντας στα μέλη της επιτροπής ότι το σωματείο μας και το εκπαιδευτικό κίνημα καταδικάζουν και καταγγέλλουν τις ενέργειες αυτές ως απαράδεκτες, βαθιά αντιπαιδαγωγικές και αντιεπιστημονικές, αφού με το «διαμοιρασμό» του ωραρίου των συναδέλφων μας αναπληρωτών σε τέσσερεις και πλέον μαθητές ουσιαστικά καταργείται η απόφαση του ΚΕΔΔΥ για πλήρη κάλυψη των μαθητών αυτών με δασκάλους παράλληλης στήριξης με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πρόοδο των μαθητών μας αυτών. 

Η συνεδρίαση της επιτροπής, όπως μάθαμε, επαναλήφθηκε την επομένη 14/9 και με την επιμονή του Δ/ντή Εκπ/σης, την πλήρη συμφωνία μικρής ομάδας σχολικών συμβούλων (μεταξύ αυτών και του σχολικού συμβούλου ειδικής αγωγής) και την ανοχή των υπολοίπων (διαφοροποιήθηκαν κάποιοι από τους σχολικούς συμβούλους) και παρά την αντίθετη γνώμη της Προϊσταμένης του ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας τελικά προχώρησαν στην τοποθέτηση – διαμοιρασμό του ωραρίου των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών) παράλληλής στήριξης σε τρεις – τέσσερις μαθητές παραγράφοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των 268 μαθητών της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας που χρήζουν παράλληλης στήριξης ανατρέποντας ουσιαστικά τις αποφάσεις του ΚΕΔΔΥ για παροχή πλήρους κάλυψης των μαθητών αυτών με εκπαιδευτικούς (δασκάλους) παράλληλής στήριξης για όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ως απαράδεκτη την παραπάνω ενέργεια και καλούμε τους γονείς των μαθητών μας σε κινητοποιήσεις – διαμαρτυρίες με στόχο την πλήρη κάλυψη των εγκεκριμένων αιτήσεων από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ για τους μαθητές που χρήζουν παράλληλη στήριξη.

Η υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του ΥΠΠΕΘ ότι τάχα ενδιαφέρονται για τη «στήριξη» της ειδικής αγωγής και των παιδιών – μαθητών μας που έχουν ανάγκη από αυτή αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο, αφού οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης καθορίζουν και στον τομέα αυτό την πολιτική της, με αποτέλεσμα να πρυτανεύουν οι περικοπές και οι «οικονομίες» στις
προσλήψεις αναπληρωτών για παράλληλη στήριξη οδηγώντας τους μαθητές της ειδικής αγωγής στον εκπαιδευτικό καιάδα. 

Για άλλη μια χρονιά προβλέπεται να δούμε στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και σε ολόκληρη τη χώρα να δημιουργούνται καταστάσεις «απείρου κάλλους» αναφορικά με την κάλυψη των μαθητών μας που χρήζουν παράλληλης στήριξης (αναπληρωτές με διαμοιρασμένο ωράριο σε τρεις – τέσσερις μαθητές και περιφερόμενοι σε δυο – τρία σχολεία, περισσότεροι του ενός εκπαιδευτικοί να δίνουν ώρες για παράλληλη στήριξη προκειμένου να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, ακόμα και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να παίζουν το ρόλο του δασκάλου της παράλληλης στήριξης κ.ά.).

Καλούμε τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας να μην αποδέχονται σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους διευθετήσεις και να ειδοποιούν αμέσως τα μέλη του Δ. Σ. του συλλόγου μας. Όλοι μαζί υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα. 

Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων μας αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περισσότερους από έναν μαθητή για παράλληλη στήριξη είναι προδήλως παράνομες και καλούμε τους συλλόγους των διδασκόντων των σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας να μην προβαίνουν σε αποφάσεις διαμοιρασμού των ωρών των συναδέλφων μας σε περισσότερες του ενός μαθητών (παρατηρήθηκε το φαινόμενο να πετιέται το μπαλάκι στους συλλόγους διδασκόντων από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι αντιπαιδαγωγικές και παράτυπες αποφάσεις της για το ζήτημα των παράλληλων στηρίξεων). 

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του παραπάνω θέματος.    

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΑΣΚΑΛΩΝ και ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ) για την ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ 268 μαθητών/μαθητριών της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας που έχουν εγκεκριμένες από το ΚΕΔΔΥ αιτήσεις για χορήγηση παράλληλης στήριξης πλήρους ωραρίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΌ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ  - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα