Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Α Σύλλογος Αθηνών: Για την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ.


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουάριος, 2017 - 15:27 | Στην Κατηγορία:

Α Σύλλογος Αθηνών

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί «εκπαιδευτικών – φαντασμάτων» οι οποίοι «εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων». Στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, ελεγχόμενο ανά πάσα στιγμή από τη διοίκηση και το πληροφοριακό σύστημα my school.

Τέτοιου είδους ανυπόστατες καταγγελίες δεν μας εντυπωσιάζουν βέβαια. Η συκοφάντηση των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου είναι πάγια τακτική: συνοδεύει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αποδόμησης του δημόσιου δωρεάν σχολείου, τις πολιτικές των μηδενικών διορισμών που ακολουθούν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής.

Εάν οι αρμόδιοι βουλευτές για τον τομέα και οι σύμβουλοί τους έχουν διαθέτουν στοιχεία που τεκμηριώνουν την καταγγελία τους αναμένουμε να τα καταθέσουν, διαφορετικά, οφείλουν να ανακαλέσουν.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε δημόσια καταγγελία αυτής της συκοφαντικής ανακοίνωσης

 

 Για το Δ.Σ.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα