Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σύλλ. ΠΕ Σεφέρης: Όλοι στην απεγία και στη συγκέντρωση στο υπουργείο αποφάσισε η μαζική σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Μάρτιος, 2018 - 19:48 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Τη Δευτέρα 12-3 πραγματοποιήθηκε μαζικότατη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων και εκλεγμένων συνδικαλιστών από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ στα γραφεία της ΔΟΕ.

Συμμετείχαν με αποφάσεις : Οι ΣΕΠΕ Σωκράτης, Γ.Σεφέρης, Χαϊδάρι, Θουκυδίδης, Ν. Πλουμπίδης, Ρόζα Ιμβριώτη και Γληνός, η ΕΛΜΕ Γ’ Αθήνας και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων.

Αναπτύχθηκε συζήτηση για την συνέχεια του αγώνα ύστερα από την μαζική απεργιακή κινητοποίηση στις 2-3 στο Υπουργείο Παιδείας, για την επιτυχία της απεργίας στις 16-3 στο Υπουργείο Παιδείας. Μεταφέρθηκε η εμπειρία για το πώς οι αναπληρωτές συνάδελφοι συσπειρωμένοι στα σωματεία τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες συσκέψεις, ΓΣ μπήκαν μπροστά όλο αυτό το διάστημα για την διεκδίκηση του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί νέα αγωνιστική απάντηση στην πολιτική του Υπουργείου που στο δρόμο των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έμεινε σε γενικόλογες υποσχέσεις για διορισμούς και κριτήρια… ενώ επίσημα απέρριψε το φλέγον αίτημα για την εξίσωση των αδειών μονίμων και αναπληρωτών.

Η απεργία στις 16-3 πρέπει να είναι καθολική απάντηση όλων των συναδέλφων μόνιμων και αναπληρωτών στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Παιδεία (νέες δομές, νέο Λύκειο), η κοινή διεκδίκηση για μόνιμους διορισμούς που  δεν αφορά μόνο τους συμβασιούχους, αλλά και την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων, τη λειτουργία του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

O πρόεδρος του ΣΕΠΕ Γ.Σεφέρης εισηγητικά τόνισε ότι η απεργία στις 16 Μάρτη πρέπει να αποτελέσει βήμα συνέχειας με την συμμετοχή των σωματείων στα συλλαλητήρια στις 20 Μάρτη για την διεκδίκηση ΣΣΕ μάχη που αφορά τους όρους και τις συνθήκες εργασίας (μισθολογικό, συνταξιοδοτικό, άδειες) για όλους τους εκπαιδευτικούς. Τα συλλαλητήρια αυτά αναδεικνύουν ότι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΣΕΒ και του ΔΝΤ και των κομμάτων του κεφαλαίου, ένας μόνο δρόμος υπάρχει και είναι αυτός της οργάνωσης, της κοινής δράσης όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων που βασανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

Σημειώθηκε η ανάγκη τα σωματεία να προχωρήσουν σε συσκέψεις αναπληρωτών, να γίνουν αποφασιστικά βήματα στην πιο ενεργητική και μαζική συμμετοχή των αναπληρωτών στα σωματεία και στους αγώνες, να υπάρξουν πολύμορφες δράσεις και εκδηλώσεις μέχρι το κλείσιμο των σχολείων που να σηματοδοτούν ότι δεν δεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση που ζούμε στα σχολεία. Τα σωματεία να συνεδριάσουν, να πάρουν μέτρα έτσι ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να υπάρξει συνέχεια του αγώνα με νέες ΓΣ και κινητοποιήσεις.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε, να κερδίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή με δικαιώματα, για μας και τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.